Gezien op de fair…

Gezien op de fair: Fox Rage

Door Berthil Bos

Fox Rage was ook weer aanwezig met een bevlogen Dietmar Isaiasch. Deze man heeft voor iedere bezoeker aan zijn stand even tijd en daar werd dan ook gebruik van gemaakt. Dietmar is zeer open over zijn ervaringen en dat past precies bij het vrij jonge merk Fox Rage.

Hij vertelde mij dat ze druk doende zijn met verschillende nieuwigheden op het gebied van rubber, pluggen en ook molens en hengels. Dit heeft allemaal wat tijd nodig omdat Fox Rage (lees Dietmar) niet in de rij wil meelopen, maar opzoek is naar echte verbeteringen en nieuwe dingen.


Een tafel vol interessante objecten.

We weten allemaal dat het Dropshotten één van de lievelingstechnieken is van Dietmar. Speciaal voor deze manier van vissen heeft hij de Dropshot Wacky Hook ontwikkeld. Deze is gevormd als een circle hook, heeft een wijde bocht en is voorzien van een recht oog. Dit is de haak voor een perfecte dropshotpresentatie wanneer er gevist wordt met plastic wormen, slugs en finesse shads als men vooral op een ‘Wacky Style’-manier vist.


Een compleet setje om een mooie vis zeker te haken.

De vlijmscherpe punt is naar binnen gebogen, maar haakt meteen wanneer de vis het aas naar binnen zuigt. Missers zijn daardoor zeldzaam, zelfs bij vissen met een zachte bek. De Wacky-haken zijn zeer licht en duurzaam vanwege de Teflon coating. Verkrijgbaar in de maten 1, 1/0 en 3/0.

Buiten deze manier van vissen is in de praktijk gebleken dat deze vorm van de haak ook bij het vissen met de pen of een sleeploodje zijn werk meer dan uitstekend doet. Natuurlijk is ook het ‘gewone’ dropshotten gebaat bij deze snel vleespakkende haak.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 4 )
Willem Moorman -