Gezien op de fair…

Gezien op de fair: Daiwa/ Cormoran

Door Berthil Bos

Daiwa staat al jaren bekend om hun kwalitatief goede molens en reels. Tijdens mij bezoek aan hun stand viel mij een reel met de naam T3 Baitcasting Reel. Deze reel heeft het zogenaamde TWS-systeem (T-Wing System).

De lijngeleider is niet zoals gewoonlijk rond, maar heeft een T-vorm. Hierdoor heeft de lijn bij het werpen meer ruimte en dus minder weerstand. Bij het opspoelen gaat de lijn terug in de poot van de T en zal de lijn weer netjes teruggelegd worden. Zowaar een geheel nieuw concept dat er om roept om uitgetest te worden.

Ook op het gebied van rubber zag ik een leuk nieuwtje. Het gaat hier om de Cormoran K-Don Turbo-shad die een soort vliesje onder de staartwortel heeft, waardoor er meer staartactie ontstaat en het lijf eenvoudiger kantelt. Ze zijn te verkrijgen in 5, 8, 10, 13 en 16 cm. en in vele kleuren.

Gezien op de Fair: HT-Baits
Een man die je ook altijd tegenkomt op een beurs is Henk Tielen. Zijn bedrijf HT-Baits is een waar paradijs voor de shadvisser. Naast de vele soorten kleinrubber voor het verticalen, dropshotten en werpen, heeft HT zich nu ook toegelegd op de grotere creaties rubber voor de snoek. Grote twister- en schoepstaarten, ieder met hun eigen actie, zullen ook dit seizoen weer de nodige rovers gek maken.

Berthil Bos

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 4 )
Willem Moorman -