Gezien op de beurs: Komodo shads

Gezien op de beurs: Komodo shads 

Als fervente baarsvissers, of beter gezegd baarspeuteraars, vinden we het fantastisch om met een ultralicht hengeltje en klein kunstaas haventjes af te struinen. De essentie van deze manier van vissen ligt niet eens in het vangen van giganten, maar meer in de sport die de baars geeft op het lichte materiaal. Het kunstaas wat wij voor deze visserij gebruiken zijn vooral kleine shadjes, zowel schoepstaart als v-staart. 
 
Wanneer de Hengelsport- en Botenbeurs 2013 in Utrecht zich aandient, is het voor ons dan ook een perfecte gelegenheid om op strooptocht te gaan langs de vele stands die dit event rijk is. Na binnenkomst staat het vizier meteen op scherp om wat nieuwe shadjes te scoren, maar na het aflopen van de eerste rekken blijkt dat vooral de snoekvissers hier hun hart kan ophalen. Deze missie kan nog wel eens lastiger worden dan vooraf gedacht!
 
Met een beurs van 20.000 vierkante meter hoeven we echter niet te treuren en na nog wat snoekbaars- en snoek-kunstaas voorbij te hebben zien komen, vallen we met onze neus in de spreekwoordelijke boter. Naast de alom bekende en geprezen komodo shads van het merk SPRO (verkrijgbaar in de afmetingen negen en elf centimeter), zien we een mooi assortiment aan mini komodo shads hangen. 
 
De mini komodo met een lengte van zes centimeter.
 
Deze mini’s hebben de aantrekkelijke lengte van zes centimeter en voldoen perfect aan de door ons gestelde eisen voor het baarspeuteren. Op een licht loodkopje moeten deze shads toch kunnen uitgroeien tot de killer voor het afstruinen van havenwater.
 

Perfect voor het peuteren op baars.
 
Natuurlijk kunnen we niet wachten om deze mini’s zwemles te geven en een paar dagen later staan we dan ook al aan de waterkant. Een voor ons bekende haven wordt het jachtgebied van die dag, in de hoop wat baarzen te kunnen strikken. Ik start met de kleur ‘electric ghost’, geprikt op een loodkopje van 2 gram. De eerste plek levert weinig vis op, maar elke stek die we daarna aandoen wordt beloond met meerdere baarsjes. Geen joekels, maar het plezier is er niet minder om. Na afloop van de sessie kunnen we dan ook stellen dat ook deze mini komodo doet waar z’n grotere broers ook bekend om staan, vangen!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -