image description

Gezien bij…Lureparts.nl

Door Berthil Bos.

De SKU Crimping Plier voor dubbele sleeves.

Vele jaren geleden toen de Fluorocarbon onderlijnen hun opwachting maakten in de roofviswereld, werd er in eerste instantie erg sceptisch naar gekeken. Een logische reactie natuurlijk, want je kon dit materiaal gewoon met een schaar (wel scherp) doorknippen.

Er werd ook aangeraden om, als de lijn iets beschadigd was, deze direct te vervangen. Dit gaf de sceptici weer een reden om Fluorocarbon toch maar te negeren. Geheel ten onrechte naar mijn mening, maar als je er geen vertrouwen in hebt moet je het zeker niet doen.

FC is vele malen harder dan Nylon en door de ontwikkelingen is Inmiddels niet alleen de kwaliteit vooruitgegaan, maar ook het gebruik ervan is erg toegenomen. Snoekbaarsvissers kunnen er al niet meer zonder en gebruiken het FC omdat het bijna onzichtbaar is onderwater en ook tegen een stootje kan. Deze sportvissers gebruiken onderlijnen tussen de 28 tot 45/00 en dat is voor de snoekbaars met zijn niet al te vele en niet te scherpe tanden ruim voldoende.

Anders is het met vriend Esox, die maar liefst ca. 700 van die scherpe puntjes in zijn bek heeft. Hier moeten we toch naar minimaal 80/00 en als de situatie ernaar vraagt 1.2 mm. Ook bij deze diktes kan je nog profiteren van de relatieve onzichtbaarheid van dit materiaal onder water. Verder is FC behoorlijk soepel en kinkt het niet zo snel. Details worden steeds belangrijker bij het vissen, omdat ook onze zwemmende tegenstanders niet helemaal gek zijn.

Men noemt dit dressuur of conditionering. Zoals ik al zei, gebruiken steeds meer snoekvissers FC en om een goede onderlijn te maken vraagt dit om wat aandacht. Toen ik begon met het maken van deze onderlijnen gebruikte ik een enkele sleeve bus die dichtgeknepen werd met een ‘’gewone’’ sleevetang. Inmiddels zijn er  sleeves met dubbele bussen en dat is een grote stap vooruit. De kans om het FC te beschadigen bij het dichtknijpen is nu tot een minimum beperkt, vooral als je hierbij een speciale tang voor gebruikt.


Sleeves van diverse grotes kan je met deze tang samenknijpen.

 Lureparts.nl heeft nu de SKU Crimping Pliers voor dubbele sleeves in zijn toch al uitgebreid assortiment opgenomen. Met deze kwaliteitstang kan je op een perfecte manier je FC onderlijn creëren. De dubbele sleeve is ook erg goed te gebruiken bij het 7-strand Titanium. Ook bij dit harde materiaal mogen de dunne draadjes niet beschadigen en dat kan ook perfect met de dubbele sleeve. Door het ingebouwde heftboom systeem in de tang kan je zonder veel moeite veel kracht op de sleeve uitoefenen.


In het filmpje laat ik even zien hoe het één en ander gaat.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Veel plezier met haar en veren: Deel 1
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 131 : Pré-wedstrijd ( Deel 2 )
Willem Moorman -
image description
Nieuwe voorraad kunstaas!
Willem Moorman -