Gezien bij Westin Monster Teez

Gezien bij Westin 

Monster Teez 

Door Berthil Bos 

Veel hobbygenoten zijn al bezig met de voorbereiding van het nieuwe roofvisseizoen. Materialen worden nagekeken, schoongemaakt en eventueel vervangen. Ook worden plannen gesmeed hoe we het komende seizoen de rovers het beste een loer kunnen draaien. Hierbij komt natuurlijk ook het te gebruiken kunstaas ter sprake en daar is de keuze tegenwoordig heel erg groot in.

Pluggen, Jerkbaits, Swimbaits, Shads en ga zo nog maar een tijdje door. Wil je tegenwoordig nog regelmatig je visje vangen, dan moet je buiten een goede kennis van het water ook je kunstaas zorgvuldig uitkiezen en niet de grote menigte volgen.

Roofvissen van deze tijd zijn opgegroeid met kunstaas en aangezien de groep roofvissers ieder jaar maar groter en groter wordt, zie je op veel water dat onze tegenstander zo langzamerhand het spelletje doorkrijgt.

Jongens die op zoek gaan naar andere stekken en de gebaande wegen verlaten maken het verschil en ook degene die met net iets anders vist dan gebruikelijk kan dit 'probleem' doorbreken.

Al vele jaren mag ik ontzettend graag vissen met grote shads op bijvoorbeeld de snoek. Ook dit soort rubber wordt op veel water herkend als iets wat onze groene torpedo associeert met gevaar.

Vaak ga ik dan qua formaat weer een tikkeltje groter of juist een stuk kleiner. Ik vind dit rubber zo veelzijdig, waardoor ik het niet los kan laten. Met een aantal verschillende loodkoppen en een stel shads kan je zoveel technieken uitvoeren, dat het niet anders kan, dat je Esox tegenkomt.


Broer en zus kunnen het verschil maken.

Nu kreeg ik bij de Deense hengelsportfabrikant Westin een paar grote twisters onder de ogen, die net zo veelzijdig zijn als mijn geliefde shads. Ze hebben door hun sikkelstaart een totaal andere actie en kunnen hierdoor die slimme rakkers toch tot een aanbeet verleiden, daar waar de Shad het laat afweten.

Deze Monster Teez zoals hij genoemd wordt, is gemaakt van een uiterst soepel en sterk rubber en ziet er, net als Shad Teez, fantastisch uit met die prachtige prints en kleuren.

De Monster Teez is er in twee afmetingen: 20 en 22 centimeter. Deze lengtes zijn gemeten als de twisterstaart is opgekruld en met deze erbij gaan we snel naar en over de 30 centimeter.

Het verschil in formaat tussen deze twee zit hem vooral in de omvang van de body en de staart. Dit alles is ook weer te zien in het gewicht, waarbij de 20 centimeter Monster Teez  53 gram weegt en zijn grotere broer 90 gram.


Met de 20 centimeter Monster T kan je wat subtieler vissen.


Met de grootste maat is het trollen en backtrollen een waar feest.

Ik had het al over de grote soepelheid van het rubber wat zo kenmerkend is bij het rubber van Westin. Door deze souplesse krijgt de twister ook bij het zeer langzaam binnen draaien of backtrollend, een geweldige actie, die ook nog eens versterkt wordt door een klein schoepje die haaks op het eind van de staart staat.


Juist dat kleine detail maakt het verschil.

Voor het komende seizoen gaan deze reuzetwister, die onderwater erg weinig weerstand hebben, zeker mee om het verschil te maken en ik zou het jullie ook aanraden.

Berthil

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -