Gezien bij SPRO Pike Fighter 7X7 Soft Wire

Gezien bij Spro 

Pike Fighter 7X7 Soft Wire 

Door Berthil Bos

Als roofvisser ben je ervan overtuigd dat je aanbieding, van welke aassoort dan ook, niet zonder gebruik van een goede kwaliteit onderlijn kan, die tandbestendig is. Dit is natuurlijk voor het behoud van je kostbare (kunst)aasjes, maar voor mij is het belangrijkste dat de vis niet, na ons een geweldige sport te hebben gegeven, met een stuk kunststof, hout of ijzer in de bek een bijna zekere dood moet tegemoet zien.

Goed onderlijnmateriaal is van levensbelang voor bijvoorbeeld de snoek en hier mag niet op bezuinigd worden. Onderlijnen kunnen het kunstaas zowel positief als negatief beïnvloeden en een beetje nadenken bij de keuze ervan kan geen kwaad.

Vooral het kleinere en/of lichtere kunstaas wordt nogal eens negatief beïnvloed, maar ook bij het wat zwaardere werk kan het type onderlijn je vistechnisch helpen bij een betere presentatie.

Door deze omstandigheden moet je vaak kiezen voor een zo soepel mogelijke gevlochten staaldraad, die uit diverse dunne draadjes bestaat. Normaal zijn dit zeven draden en dit wordt ook wel Sevenstrand staaldraad genoemd.

Bij Spro is men weer een stapje verder gegaan en is er een geweldige draad ontwikkeld van maar liefst 49 draadjes. Dit 7X7 Stainless Softwire met de naam Pike Fighter is hierdoor erg soepel en gelijk ontzettend sterk.

Omdat het zo soepel is worden ook al mijn stingers hiervan gemaakt. Een stinger is een dreg met een eindje staaldraad die het rubberen kunstaas voorziet van een extra haak en vaak wordt dit ook wel staartdreg genoemd.

Het Softwire is niet gecoat, wat het alleen maar weer stugger zou maken, maar de oppervlakte is lekker ruw, waardoor de Sleeves (knijpbuisjes) na het samendrukken niet verschuiven zullen bij grote belasting.


Vol gepakt, nu moet je kunnen vertrouwen op je onderlijn.

Ook over de kleur is nagedacht en aan het Pike Figther draad is een camouflerende bruine kleur gegeven. De 7X7 softwire van Spro is niet goedkoop, maar dat kan ook niet. Goed en veilig onderlijn- of stingermateriaal kan niet goedkoop zijn, want om de prijs laag te houden moet je concessies doen.

Deze concessies kunnen grote gevolgen hebben, want je zal niet de eerste zijn die na een dril van een megavis, op het eind ineens een slappe lijn voelt en na bestudering ziet dat het materiaal het heeft begeven.

Bedenk ook dat als je weet dat je materiaal voor de volle honderd procent het geweld aan kan, je met veel vertrouwen het gevecht aangaat en dat resulteert meestal in een overwinning.

De Pike Fighter rolletjes bevatten 10 meter Soft Wire en dat is genoeg voor meer dan 20 extra lange onderlijnen of het veelvoud aan stingers van top kwaliteit en dan is de prijs per onderlijn eigenlijk maar een schijntje.

Verder is 7X7 te krijgen in een trekkracht van 6, 9, 13 en 18 kilo, zodat je voor iedere techniek of kunstaassoort de juiste onderlijn kan maken.


Stingers zijn kort en krijgen veel te voorduren, dus kies voor topkwaliteit.

Een erg soepele onderlijn heeft ook grote voordelen bij het presenteren van je dode aasvis en omdat de winter binnenkort zijn opwachting gaat maken, is dat goed om te onthouden. Juist dit natuurlijke aas blijft zich ook natuurlijk bewegen door het uiterst soepele materiaal.

Doe je voordeel hiermee en de rovers zullen je dankbaar zijn.

Berthil
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -