Gezien bij Spro Gamakatsu G Power Ultra Braid

Gezien bij Spro  

Gamakatsu G Power Ultra Braid 

Door Berthil Bos

Elke roofvisser heeft tegenwoordig wel ervaring met de gevlochten lijnen ook wel Dyneema genoemd. Dat deze draadjes bij veel roofvistechnieken hun waarde hebben en al niet meer weg te denken zijn als het gaat om gevoeligheid, de haak zetten en de trekkracht bij minimale dikte, is ook alom bekend. 

Toch bestaat er onderling veel verschil tussen de diverse dyneemalijnen. We gaan nu niet alle verschillen opnoemen, maar er is wel een verschil waar je je erg aan kan ergeren.

Voor een trip naar het buitenland vroeg ik Henk Simonz van Spro of hij mij een dyneemalijn kon toesturen, die minimaal 30/00 diameter zou hebben en een minimale trekkracht van 40 Lbs, omdat ik een wat stuggere hengel mee zou nemen.

De combinatie van de hengel en in dit geval reel, lijn en het wat zwaarder kunstaas moet mi. altijd in balans zijn om de worp, aanbeet, dril en landing tot een succes te maken.

Ik moest de lijn gebruiken om het kunstaas al werpend te presenteren. Hij moest ook niet weer zo dik zijn dat het invloed had op de diepgang, actie en werpafstand, want dat heb ik liever zelf in de hand.

Zonder ook maar even na te denken bood Henk mij de Gamakatsu G- Power dyneemalijn aan, die volgens hem deze voorwaarden perfect konden inlossen. Het gekke is dat ik na al die jaren nog altijd niet kan wachten als er iets nieuws voor mij moet binnen komen, dus toen de lijn arriveerde ging hij meteen op de reel.


Gamakatsu G-Power Ultra Braid 40 Lbs.

Daar viel mij direct een ding op en waar ik mij regelmatig aan erger. De oude lijn met een kleinere diameter en een bijna gelijke trekkracht, zag er veel dikker uit en bij het beter bekijken klopte dat ook.

De G-Power leek wel een verticaal lijntje, maar omdat Henk mij verzekerde dat de lijn beresterk was ging hij mee op reis. Op deze visvakantie heeft deze dyneemalijn mij wederom aangetoond dat de verschillen per lijn wel erg groot kunnen zijn.

Allereest is de G-Power echt kogeltje rond, waardoor deze niet in spoel word gesneden bij grote druk, door bijvoorbeeld de dril. Ook is de weerstand hierdoor, zowel boven als onder water, een stuk minder dan bij andere wat platte lijnen.

De diameter is in verhouding met de trekkracht juist weergegeven. De coating is lekker dun opgebracht, waardoor je het vlechtwerk nog voelt, wat bij mij goed aanvoelt en tijdens de worp dat mooie zingende geluid geeft.

Door de dunne maar sterke coating is de lijn erg soepel, waardoor hij uitermate geschikt is om te werpen. Ik heb inmiddels duizenden worpen met de G-Power Ultra Braid dyneemalijn gemaakt en diverse rovers tijdelijk gearresteerd, waardoor ik een goed beeld van dit product van Gamakatsu heb.

Door mij getest:
Gamakatsu G-Power Ultra Braid 40 Lbs, 30/00, 150 mtr.
• Een eerlijke echt ronde lijn.
• Een eerlijke hoge trekkracht in verhouding met de diameter.
• Sterk op de knoop.
• Lekkere soepel lijn.
• Mooie mosgroene kleur.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -