image description

Gezien bij… Marcraft

Test Marcraft 520 Predator

Door Berthil Bos

Bij de keuze van hengelsportartikelen zoals hengels, werpmolens, werpreels, lijnen, kunstaas en ga zo nog maar een tijdje door, is de praktijk de beste raadgever. Er is een enorm aanbod van deze producten en de keuze is niet zo gemakkelijk voor iedereen.

Gelukkig zijn er doorgewinterde sportvissers die je kunnen adviseren en ook op Totalfishing zie je vaak producten voorbijkomen die in de praktijk aan de tand zijn gevoeld en met een gerust hart aanbevolen kunnen worden. Op het gebied van visboten is er eveneens een ruime keuze, van klein tot groot.

Vaak heeft iedere sportvisser zijn eigen ideeën over zijn hobby en wil dit graag terugzien in zijn eigen vispaleis, groot of klein. De meeste van de in Nederland aangeboden boten komen standaard van de fabriek en hierbij moet je vaak concessies doen voor wat betreft de uitvoering. Een hengelsteun of de montage van de fishfinder kan nog wel aangepast worden, maar dat is het dan wel zo’n beetje.

Bij het oer-Hollandse bedrijf Marcraft is dit een totaal ander verhaal. Hier worden de boten samen met de sportvisser bedacht en tot uitvoering gebracht. Dit onderscheidt Marcraft van de rest, terwijl de kwaliteit ook nog eens ver boven de standaard uitkomt. Dit lijken grote woorden en daarom hebben wij samen met Tjeerd v.d. Ploeg zijn eigen Marcraft 520 Predator onder de loep genomen tijdens een visdag op een grote rivier.

Ook Tjeerd heeft al zijn eigen ervaringen, die hij in de loop der jaren met andere merken heeft opgedaan, in deze Marcraft gestopt en op deze manier zijn eigen, perfecte roofvismachine gecreëerd. Op de twee filmpjes kun je o.a. zien hoe deze boot stabiel en veilig over het water gaat en waar hij persoonlijk qua indeling waarde aan hecht.

Tijdens het vissen vanaf deze boot viel direct op hoe stabiel deze is. Dit geeft je een comfortabel en veilig gevoel, wat de concentratie bij het vissen goed doet. De boot is erg fijn en uiterst precies te besturen met de elektromotor en door het wat hogere gewicht van de boot totaal niet schokkerig. Dit wat hoger gewicht komt o.a. door het gebruik van vier millimeter dik aluminium over de gehele boot en de extra verstevigde constructie onderin.

Dit extra gewicht wil niet zeggen dat je hierdoor een krachtiger motor moet aanschaffen. Door de geweldige onderwaterconstructie kunnen ook de wat lichtere motoren erg goed met deze boten overweg. Mede door het genot, het relaxed vissen aan boord, de indeling (alles overzichtelijk en onder handbereik) en natuurlijk de kapitein, is het een succesvolle dag verticalen geworden, waarbij Marcraft er als winnaar uit is gekomen.