Gezien bij Hennie Kruidenier

Gezien bij Hennie Kruidenier

Door Berthil Bos
 
Een tijdje geleden hebben wij als Total Fishing een winkelbezoek gebracht aan hengelsportwinkel Hennie Kruidenier in Haaksbergen. Deze winkel ademt uit iedere hoek, ruimte of gangpad het ware hengelsportgevoel. 
 
Elke tak van het vissen is hier ruimschoots vertegenwoordigd en deskundig personeel, met ieder zijn hengelsportspecialisme, kan zowel de beginnende als ervaren hengelaar de broodnodige informatie geven.
 

Alle Destradas bij Kruidenier.
 
Zoals jullie weten ben ik vooral geintereseerd in het roofvisgebeuren en dan ben je zeker op je plaats in Haaksbergen. Ik was vanuit het hoge noorden toevallig in de buurt en dan kan je natuurlijk deze topzaak niet links laten liggen. 
 

Hengels uit het topsegment.
 
Bij binnenkomst was Paul, de eigenaar, net klaar met het instaleren van een nieuwe serie hengels van Gamakatsu, genaamd Destrada. Ik zag direct dat het hier ging om een serie hengels uit het topsegment, want de afwerking was fenomenaal. 
 
Toen ik één van de hengels ook nog eens in de hand nam, was ik helemaal verkocht. De kwaliteit druipt er af, maar daar staat natuurlijk ook een prijskaartje tegenover. 
 

De afwerking is top.
 
Het leuke is dat Paul net zo enthousiast als ik kan zijn, als het gaat om kwaliteitsproducten en hierdoor heeft hij direct de complete serie Destrada op voorraad genomen. Deze bestaat uit 14 modellen waaronder verticaal, dropshot, crankbait en micro game hengels enzovoorts.
 
Wandel deze topzaak eens binnen en neem een Destrada in je hand, wedden dat je verkocht bent. Al deze hengels zijn natuurlijk ook online te bestellen en worden in Nederland zonder verzendkosten geleverd. 
 
Voor meer informatie Hengelsport Hennie Kruidenier
Spoelsterstraat 45
7481KE Haaksbergen
053-5723679
 
Hieronder nog even wat technische informatie van Gamakatsu. 
Bij Gamakatsu zijn ze er trots op om een nieuwe serie hengels, waardig aan de merknaam Gamakatsu, te introduceren. Gamakatsu Destrada hengels combineren Toray carbon voor een ultradunne, gevoelige en lichtgewicht blank met een Micro-Pitch Tapering voor extra kracht en snelheid. 
 

Gripvast.
 
Cross Carbon Wrapping is ingezet voor een extra dosis kracht en sterkte in het handdeel. Dankzij de Cross Carbon Wrapping twist of vervormt de blank niet wanneer de hengel geladen is en wordt er meer kracht opgebouwd dan bij welke andere hengel van gelijke diameter dan ook. Daarbij kan er ook veel accurater geworpen worden. 
 

Gevoelige top.
 
Deze technisch geavanceerde blanks vragen om de best mogelijke geleideogen. Gamakatsu Destrada hengels zijn uitgevoerd met Fuji KR Concept guides. Het KR-concept brengt Fujis New Guide Concept (NGC) naar een hoger niveau. Speciaal ontwikkeld voor het vissen met gevlochten lijn en dankzij de K-guide geleideogen ook volledig tangle-free. 
 

Verminderde lijntwist.
 
Dit gaat nog verder dan de acht belangrijke features van NGC: verhoogde gevoeligheid, verhoogde blank-kracht, verbeterde haak-kracht, verbeterde hengel balans, langere werp-afstand, accurater werpen, verminderde lijn-twist en vermindert in de war raken van de lijn.

 
De theorie voor de specificatie gaat uit van oogjes met een kleine diameter. Daarom past het NGC-principe precies bij de kunstaasvisserij omdat het gaat om het werpen van verschillende gewichten en vormen, het gebruikt van gevlochten lijn en natuurlijk het voorkomen van het in de war raken van de lijn.

Het KR-Guide concept gaat uit van de Rapid Choke theorie; door de lijn sneller door de ogen te laten schieten en sneller, dichter bij de blank te brengen wordt de performance van de hengel versterkt  

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -