Gezien bij Fox Rage Warrior Rod, veel hengel voor erg weinig geld

Gezien bij Fox Rage

Warrior Rod, veel hengel voor erg weinig geld 

Door Berthil Bos

Vaak krijgt het testteam van Total Fishing producten aangeboden door leveranciers om deze te testen en dan onze bevindingen met de sportvissers te delen. Mocht een product niet voldoen om welke reden dan ook, dan geven wij de fabrikant graag ons advies en hopen dat hier iets mee gedaan wordt.

We schrijven dus een dergelijk attribuut niet de vernieling in, maar hopen dat het product met eventuele verbeteringen opnieuw wordt aangeboden.

Dit kan een reden zijn dat vaak de wat duurdere hengelsportartikelen iets meer in beeld komen te staan. Dat duur gelijk staat met beter en meer vangen, gaat natuurlijk niet altijd op, al kan je met een wat duurder ontwikkelingsbudget natuurlijk meer doen om een goed product te creëren.

Fox Rage heeft binnen zijn hengelserie een topproduct als de 'Terminator' range, die perfect passen bij de ervaren roofvisser, maar dus ook een bijbehorend prijskaartje hebben.

Dit heeft Fox Rage doen besluiten om een serie roofvishengels te ontwikkelen, die wel de kwaliteit en uitstraling hebben van goed product en toch prijstechnisch voor iedereen haalbaar is.


De geteste Warrior Spin 240, 20 tot 60 gram werpvermogen is veel hengel voor een zeer aantrekkelijke prijs.


Onder de naam 'Warrior' zijn er een serie roofvishengels aan het assortiment toegevoegd, die als instapmodel zijn bedoeld. Waarom men dit als 'instap' beschouwd heeft niets met de kwaliteit te maken, want waarom zou je met deze hengels niet jaren plezier hebben.

Zou het zijn dat je hier minder aanbeten mee uitlokt of meer vissen verspeelt. Natuurlijk niet, maar ik begrijp wel wat ze bedoelen. Door ervaring op te bouwen, gaan automatisch je eisen omhoog, ook omdat je het kunstaas en natuurlijk je tegenstander beter leert kennen.


Geleideogen op één poot maakt deze hengel lichter en gevoeliger.


Hierdoor zal je in de loop van de tijd een ander gevoel zoeken in je materiaal en/of je gaan je specialiseren. De Warrior serie die bestaat uit spinhengels van 210, 240 en 270 centimeter en zijn van een goed kwaliteit carbon gemaakt, waardoor de hengel uiterst licht in gewicht is.

Ze zijn verrassend gevoelig, ook bij de langere versie. De hengels hebben een prima kurken handvat, met daarin een uitstekende molenhouder.


Gelukkig het heerlijk natuurlijk aanvoelende kurk.


Ook de geleideogen zijn van een degelijk kwaliteit en lekker licht, omdat ze op één pootje staan.

Als je prijs ziet waarvoor deze hengels in de winkel liggen, dan kan je het je bijna niet voorstellen. De Warrior’s zijn onder de €50,00 gehouden en hebben veel te bieden voor dat geld.

Zoals ik al zei, zal je met een dergelijke hengel net zoveel plezier hebben als met één die voor de specialisten is bedoeld, terwijl het kunstaas werpen, terugvissen, een aanbeet uitlokken en het drillen ook hiermee op de juiste manier gedaan kan worden.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -