image description

Gezien bij… Bigstreamers.com + filmpje

De Action Disc, zeker niet alleen voor de streamer.

Door Berthil Bos.
Mannen die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in de roofvisserij hebben allemaal één ding gemeen. Deze sportvissers volgen niet het karrespoor, maar kiezen hun eigen weg naar een visdag met succes.

Heb je die eigenschap niet in je zitten, dan niet getreurd, want als je goed oplet en je oren en ogen goed gebruikt, kan je veel van deze mensen oppikken. Deze ervaren vissers zijn innovatief en steken vele uren in het bedenken en zoeken van vangst verbeterende producten of materialen. Zo af en toe komt er dan een dingetje op de markt, waarmee we die dekselse groene rovers weer iets beter kunnen verleiden tot een aanbeet.

Bigstreamers.com is een Webshop met een eigenaar Dennis Sanders, die gelukkig van hetzelfde hout is gesneden en de hele wereld afstruint opzoek naar dit soort dingetjes. Eén van deze nieuwigheden is de ACTION DISC. De volledige naam van dit kunststof ‘’parachuutje’’ is WiggleFin ActionDisc en geeft al aan dat dit hulpmiddel het kunstaas laat waggelen door het water. De ActionDisc wordt voor het kunstaas gemonteerd en d.m.v. een bijpassende doorzichtige stopper kan je de afstand variëren.

 

Hoe verder je de disc van het kunstaas plaatst, hoe onvoorspelbaarder de actie van wordt. Deze actie komt veel overeen met het gedrag van een vluchtend en/of gewond aasvisje. Het ligt voor de hand dat dit hulpmiddel geschikt is voor kunstaas zonder schoep, omdat bijvoorbeeld een plug al een ingebouwde water verplaatser heeft.

Daar in tegen zijn Shads, twisters, swimbaits, streamers en een aantal andere aasjes perfect te vissen met deze disc. Juist bij het trollen en dan denk ik bijvoorbeeld aan de ‘’dode’’ hengel, zal de A.D. het kunstaasje tot leven wekken. Hij is er in drie maten, waarbij de kleinste het ook geweldig doet bij het streamervissen met de vliegenlat. Ook bij het slepen van dode aasvissen, al heb ik het zelf nog niet uitgeprobeerd, zal de disc het aas een extraatje geven.

Genoeg manieren om het te proberen en ermee te experimenteren, dus ga eens kijken op de site van BIGSTREAMERS.COM. voor nog meer informatie en instructiefilmpjes over dit innovatieve hulpmiddel.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Speed of Slowmotion: deel 2
Willem Moorman -
image description
Experience 2019
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 380
Willem Moorman -