image description

Gezien bij…  BERKLEY.

Berkley Powerbait Hollow Belly 5 en 6 inch.

Het vissen met rubber kent diverse technieken en wat deze technieken allemaal gemeen moeten hebben is de balans van de shad.


Door de slanke en soepele staartwortel zijn de Hollow Belly’s ook met zeer licht loodkoppen in balans te houden.

Dit in balans houden van het rubber wordt meestal gedaan door de loodkop die we gebruiken. Bij het werpend vissen bepaald ook de vorm van de shad of dit gemakkelijk gerealiseerd kan worden. Berkley heeft met de Berkley  Hollow Belly Powerbait van 5 en 6 inch (13 en 15 cm.) een perfect slanke shad gecreëerd.

Hierdoor wordt je in staat gesteld om met zeer lichte loodkoppen of een lichte ‘’ Weighted EWG’ “(weedles) haak, het rubber goed te presenteren. Door de soepele en dunne staartwortel wordt er niet hard aan ‘’getrokken’’, ondanks de grote schoepstaart die zeer duidelijke signalen afgeeft. De slanke vorm maakt de shad gelijktijdig erg geliefd bij de snoekbaars, maar vergeet natuurlijk ook de andere rovers niet.


Een ‘’Hollow Belly’’ heeft zijn voordelen.

De loodkop is door de holle buik zeer gemakkelijk te monteren, zodat hij recht op de haaksteel komt. Ook het haken van de vis gaat gemakkelijker, aangezien het rubber gemakkelijker wordt ingedrukt, dan bij massieve shads. Dit zal je vooral merken bij de z.g. EWG haken die je gebruikt in water met veel obstakels.

Om deze shad helemaal te perfectioneren heeft Berkley het rubber ook nog eens voorzien van het nu al legendarische ‘’Powerbait’’ aroma. Samen met het zeer natuurlijk aanvoelen van de shad, zal je net iets langer de tijd hebben om de haak te zetten. De grote ogen zijn een goed triggerpunt dat niet te onderschatten is. De Berkley Hollw Belly is een heerlijk shadje om subtiel aan diverse rovers aan te bieden, maar………………. 


Snoekbaars houd wel van het Powerbait aroma, maar vergeet ook de andere rovers niet.

Bij het zien van de 5 en 6 inch Hollow Belly zal je begrijpen dat ook de verticalers en dropshotfanaten deze shad in hun armen hebben gesloten.

Bij het verticalen bijvoorbeeld, moet het shadje als deze even stil hangt, niet met het staartje naar beneden wijzen. Dit is een zeer onnatuurlijke houding en zal als de snoekbaars voorzichtig is, weinig aanbeten uitlokken. 


Deze presentatie zal minder aanbeten uitlokken.

De meest natuurlijke houding is als het kopje iets richting bodem of horizontaal hangt, net alsof het visje opzoek is naar voedsel op de bodem. Het licht voor de hand dat shadjes die drijven voor deze houding gemaakt zijn. Ook het loodkopje heeft hierin een grote rol. Er zijn er die aan de spelt direct naar achteren vallen (lees onnatuurlijk), maar ook zijn er loodkoppen die mooi in balans horizontaal aan de spelt hangen.


Een luchtkamer helpt je bij een perfecte presentatie.

Dit in combinatie met een drijvende shad geeft het een mooie en natuurlijke presentatie.  Hierbij kan de Berkley Hollow Belly 5 en6 inch je nog makkelijker en beter helpen. Deze shad wil graag naar de oppervlakte, maar wordt tegengehouden door de loodkop of in het geval van dropshotten, de haak dwars op de lijn.  Ze zullen ook op een niet helemaal in balans zijnde loodkop horizontaal boven de bodem zweven.  Ook bij deze techniek zal je merken dat door het holle lichaam de shad heel gemakkelijk recht op de loodkop te riggen is.

Omdat het shadje door de Hollow Belly erg natuurlijk aanvoelt en het Powerbait Aroma aanwezig is, zal je ook bij deze techniek merken dat de shad net iets langer tussen de kaken wordt gehouden. Dit geeft je iets meer tijd om op de aanbeet te reageren. Bij het dropshotten heeft het holle drijflichaam ook alleen maar voordelen omdat je bij deze techniek het drijfvermogen van de shad noodzakelijk is. Wel adviseer ik het gebruik van een stinger, omdat bij dit formaat shad, vooral als de vis voorzichtig is, het aantal missers kan toenemen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Veel plezier met haar en veren: Deel 1
Willem Moorman -
image description
De Allrounder 131 : Pré-wedstrijd ( Deel 2 )
Willem Moorman -
image description
Nieuwe voorraad kunstaas!
Willem Moorman -