Gezelligheid troef tijdens de roofvisdag bij Jurgers Hengelsport

Gezelligheid troef tijdens de roofvisdag bij Jurgers Hengelsport 

Door Ron Smits

Zout- en zoetwatervissers, oud en jong, man en vrouw, actieve en passieve vissers, kant– en boot vissers, maar ook peuteraars zoals penvissers (karper en zeelt) en streetvissers, ontmoetten elkaar tijdens de roofvisdag bij Jurgers Hengelsport op zaterdag 21 januari.

Vele sportvissers komen de hele dag om, onder het genot van een hapje en een drankje, de diverse hengelsportartikelen van Jack Jurgers te bekijken en zich te laten voorlichten door de aanwezige specialisten.


Ook de zeevissers lopen binnen om hun zeeaas op te halen en proberen die dag aan de kust een visje te verschalken.


Twee geweldige sportvissers. Links Frank Koops en rechts oud-wereldkampioen en coach bootvis NL team Wil Franken.


De nieuw op de markt verschenen Fishkix hengels, maar ook het grote roofvispakket van Reins trekken veel aandacht van de bezoekers. Niet alleen voor het nieuwe, maar ook voor het reeds bestaande assortiment is veel interesse.

Daniel van der Kraan toont met veel plezier het kunstaas van Savage Gear en vertelt graag over de mogelijkheden van dit fantastische kunstaas. Een geweldige imitatie van de garnaal wordt door veel zoute sportvissers gezien als een goed kunstaas voor platvissen, maar ook voor de zeeforel. Bijzonder licht zeevissen vanuit visboot, kayak en bellyboat zijn op dit moment ‘hot’.


Nol wilde deze dag zeker niet missen.


De eerste bezoekers zijn al aanwezig voor de opening van de roofvisdag.


Zeer ervaren snoekvisser in binnen– en buitenland Frans Oomen (rechts). De jeugd is ook aanwezig.


De kabelU visser uit de vorige eeuw Nol Jurgers (rechts), meer dan een begrip.

Frank Koops toont de laatste nieuwe kayak van Hobie, waar je zowel vooruit als achteruit mee kunt varen. Frank, een uitstekende sportvisser, vertelt honderduit over zijn visavonturen. Zijn enthousiasme is werkelijk meeslepend.

Oud-wereldkampioen kustvissen (1990) Wil Franken is de hele dag aanwezig, maar ook de leden van het Jurgers zeevisteam, de kersverse winnaar van het Penn Grevelingen Tournament, zijn aanwezig.


Visserslatijn?


Lekker gezellig rondkijken.


Johan laat zien wat deze hand gebouwde Fiskix hengels uit Japan kunnen.


Vandaag zijn er ook drie generaties Jurgers aanwezig………………….. Jurgers en Jurgers jr. (midden)


Nol Jurgers heeft het geweldig naar zijn zin en vertelt graag over de ouderwetse kabeljauwtijd van de vorige eeuw. De zeevissers van toen hebben dit allemaal meegemaakt, terwijl de huidige generatie deze belevenissen maar moeilijk kunnen bevatten.


Het pakket van Reins krijgt veel bekijks.

Rien Poortvliet, Frans Oomen en Johan de Jong geven veel informatie over het kunstaas van Reins en de softbaits en hengels van Fishkix, niet alleen over de methode hoe er mee gevist moet worden, maar ook over het hoe en waarom dit kunstaas ontwikkeld is.


De kayak van Frank.


Veel kunstaas is er te zien.


Daniel demonstreert het kunstaas van Savage Gear in het kikkerbadje.


Ultralicht vissen vanuit BB, kayak of visboot en zeeforelvissen, maar ook diverse onderlijnen voor op zee, zijn interessant. Vooral de handvervaardigde wobblers voor de zeeforel zijn een eye-catcher.


Visserslatijn onder het genot van een bakkie leut.


Imitatie garnaal. Prima voor het ultralicht vissen op o.a. platvis.

Ouderwetse gastvrijheid en gezelligheid bij Jurgers ten top. Ik kijk alweer uit naar de volgende open deur dag. Deze dag is werkelijk voorbijgevlogen. Driemaal Jurgers, driemaal bedankt voor deze gezellige en informatieve dag.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -