Gezelligheid ten top bij gastvrije open deur dagen Hengelsport Demeulenaere

Gezelligheid ten top bij gastvrije open deur dagen Hengelsport Demeulenaere 

Door Ron Smits

Op zaterdag 13 februari jl., ben ik een halve dag te gast geweest bij de hengelsportzaak van Johan de Meulenaere in Roeselaere. Na een rustige start in de morgen, iedereen moet immers eerst met moeder de vrouw mee om boodschappen te doen, loopt de hengelsportzaak langzaam maar zeker helemaal vol, tjokvol.


De hengelsportzaak van Johan Demeulenaere, waar het net na het middaguur vol begint te lopen.


Al weer 39 jaar geleden is de winkel in de Iepersestraat in Roeselaere door de huidige eigenaar Johan Demeulenaere opgestart. Johan was en is nog steeds een fervent sportvisser in hart en nieren. Vooral het wedstrijdvissen met de vaste hengel doet hij met het nodige fanatisme. Ook aan boord van zijn visboot is Johan heel vaak te vinden om vriend zeebaars het leven behoorlijk zuur te maken. In de voorbije 39 jaar heeft Johan tijdens het zeebaarsvissen vele hoogtepunten gekend. Hij vist uitsluitend met kunstaas en heeft meerdere zeebaarzen van 5 tot 5,5 kilo gevangen.


De hengelsportzaak loopt na het boodschappen doen, langzaam maar zeker vol…………….tjokvol.


Maar de grootste die hij in de voorbije tijd gevangen heeft, laat de weegschaal stil staan bij iets meer dan 7 kilo. Dat zijn hele beste droomvissen. Hij moet hiervoor wel ver varen richting Engeland. Johan heeft mij in het komende seizoen uitgenodigd om eens mee te gaan op de zeebaars. Een uitnodiging waar ik uiteraard heel dankbaar gebruik van maak. Hierover later dit jaar meer.

Johan Demeulenaere is onder andere verdeler van Delkim, Fox, JRC, Korum, Rive, Shimano, Korda, Microcat, Shimano, Daiwa, Solar, Ultimate, PB products, Mainline, The Spomb, ... Hij heeft dan ook een flink assortiment voor elke tak van de sportvisserij. Natuurlijk is de wedstrijdvisserij met de vaste hengel ruim vertegenwoordigd. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de diverse soorten en gewichten in dobbertjes.


Kwaliteits dobbertjes voor de wedstrijd vissers met de vaste stok.


Terwijl Johan zijn klanten te woord staat, zorgt de echtgenote Natascha voor een natje en een droogje voor de vele gasten.


Natascha zorgt goed voor de inwendige mens van de vele gasten.


Ik kom al sinds mijn zesde jaar in hengelsportzaken om aas te kopen of wat benodigdheden voor het vissen. Vroeger waren dit meestal hele kleine, maar oergezellige toko´s. Vreemd, maar ik krijg onmiddellijk een gevoel van 'thuis' als ik in de winkel van Johan binnenkom. Een hengelsportzaak waar je gewoon binnenkomt voor gezellige visverhalen zoals in die goede oude kabeljauwtijd van vroeger in de vorige eeuw. Johan kan over die tijd ook een aardig woordje meepraten.


Ja jongen, u als adspirant sportvisser even het middelpunt, u bent immers de toekomst.



Lowrance en visreis.nl hebben elkaar gevonden. Maar volgens mij denkt Danny Gheysen van Lowrance (B): een oranje petje is voetbaltechnisch toch ietwat vreemd hier in ons land België. Maar niet alleen in België, op dit moment ook in de rest van Europa, of is het misschien al (een beetje voorbarig, gezien de resultaten) vooruitlopend op het volgende WK?



Gastvriendelijkheid ten top. Alle koffie, frisdrank, bier en broodjes gratis voor hun gasten.



Kijk Johan, deze heb ik nog. Gezellig vertellen, uitwisselen en laten zien. De prioriteit ligt vandaag niet op verkoop, maar op de klanten, die in groten getale de open deur dagen in Roeselaere bezoeken.



Na het boodschappen doen gaat moeders gezellig mee naar Hengelsport Demeulenaere en deze sportvisser komt goed weg. Moeder de vrouw betaalt vandaag.



Meer dan 400 spinhengels direct op voorraad. Maak dan maar eens een keus.



Al 39 jaar hengelsport Demeulenaere, inmiddels meer dan een begrip in België, maar Johan blijft gewoon Johan. Is dat het geheim van zijn succes?



Een heel gezellige winkel, bomvol met hengelsportartikelen.



Altijd tijd voor een praatje.


Hengels en hengels en hengels.



Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl, een van de vele speciale ondersteunende standhouders, uiteraard aanwezig bij zijn businesspartner Hengelsport Demeulenaere te Roeselaere.



Vele bekende namen aanwezig op de open deur dagen.



Speciaal voor deze dag een tent voor de speciale demo´s en materialen van de standhouders.



Kant en klare voeders, geur- en smaakstoffen. In de vorige eeuw was dit er allemaal niet en maakten we lokvoer het gewoon zelf van geel zand met havermout. Soms met wat duivenpoep.


Al 39 jaar een heel vertrouwd adres in de Iepersestraat te Roeselaere.


Als u niet direct in de buurt woont van hengelsport Demeulenaere kunt u ook uw benodigde hengelsportartikelen gewoon bestellen in de webshop van Johan.
Bedankt Natascha en Johan voor jullie gastvriendelijkheid tijdens de open deur dagen van 2016.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -