Gezellige bootvisdag Midden Limburg

Verslag van een gezellige bootvisdag op de Midden Limburgse Maasplassen.

De bootvisdag op zaterdag 25 november 2006, die was georganiseerd door hengelsportwinkel Fish Inn uit Venlo i.s.m. roofvisclub Plug-Inn uit Weert, was een geweldig succes. Er konden enkele booteigenaren inschrijven, waarna er een opstapper werd bijgeloot.

Helaas waren de weergoden minder kwistig om de behoeften van de vrije weekendvissers te bevredigen en deden niet erg hun best om er een mooie dag van te maken.  Een stevige ZZO wind maakte dat de verticaalvisserij op de Maasplassen met een elektromotor erg moeilijk te doen was en op de Maas al in het geheel niet.

De rivier stroomde door de zware regenbuien afgelopen dagen dermate hard, dat de visserij vanuit een bootje erg gevaarlijk en bijna onmogelijk was. Daarbij had het Maaswater een kleur aangenomen van sterke koffie met heel weinig melk, zodat het zicht onder water ook niet veel kon voorstellen.Toch werden er links en rechts leuke visjes gevangen.  Niet veel, maar er zaten wel heel erg mooie exemplaren tussen met als grootste, de snoekbaars van Gerrit Glezer die een afmeting had van 94 cm!  Ook de bootcombinatie Peter Rutjens / John Overmans kreeg het aan de stok met een reuze snoekbaars van maar liefst 88 cm. Alle vissen werden uiteraard, zoals een verstandige roofvisser betaamt, met grote zorg en respect weer teruggezet.

De snoekbaarzen werden hoofdzakelijk gevangen op dieptes tussen de 9 en 14 meter, de grote exemplaren zelfs een stuk ondieper. We hadden ook afgesproken dat we zeker niet dieper zouden vissen dan 14 meter! Rond 11.30 uur, draaide de wind een paar streken naar het ZW, waarna de snoekbaars- aanbeten zienderogen achteruit gingen. De snoeken vonden dit evenwel een sein om met verve hun tanden te zetten in het zachte plastic dat werd aangeboden op een diepte van rond de vier meter.

Het was dus een leuke en gezellige dag. Richard Reijnen en Hans Wevers hadden een trailerhelling- eigenaar bereid bevonden om die dag zijn helling ter beschikking te stellen voor dit evenement.

Na afloop werd er in een plaatselijke eetgelegenheid nog gezellig nagekeuveld bij een heerlijke kop soep en kregen alle deelnemers als aandenken een reuze- onthaaktang van Rozemeijer, waarmee zeer diepgehaakte grote snoeken met groot gemak kunnen worden onthaakt.  Bijzonder leuk was, dat Gerrit met de vangst van de grootste vis, een prachtige all - weather visjack in ontvangst kon nemen.

Buiten de aangemelde deelnemers, was er ook een Belgische visboot op het water, met daarin drie bekende Belgische snoekbaarsvissers. Zij wisten de eerdergenoemde snoeken verticaal te verleiden. Na afloop werden ook deze mannen hartelijk ontvangen met een heerlijke kom soep .


Het was een visdag waarbij vooral de gezelligheid de boventoon voerde, een visdag met goede vrienden en gelijkgestemden, kortom een visdag zoals die hoort te zijn. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende sportvis- meeting!
 

Met vriendelijke sportvisgroeten,
Peter Gerits

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -