Geweldige (zeebaars) ervaring!

December Zeebaarsmaand?!

door Joop Folkers
 
Het moet niet gekker worden!  Op de dag voor Oudjaar, dinsdag 30 december 2008, moest MS de Blue Whale ruim 65 mijl varen om enkele mensen op te pikken van een voor anker liggende olie-tanker.




Schipper Ruud Lievaart stelde ons voor om mee te gaan omdat we dan zo’n 3 uur konden vissen op voor ons onbekende wrakjes.

Een uitdaging die zonder enige twijfel werd aanvaard.‘s-Morgens rond 8 uur verlieten we de haven van Maassluis voor een lange trip.



Omdat de zee er bij lag als een spiegel konden de ruim 1400 PK’s van de Volvo Penta’s even lekker worden uitgetest en kwamen we rond 11.30 uur op “ons” wrakje aan.
 


Het leek wel zomer want waar je ook keek, overal zag je de super mooie Jan van Genten duiken.“Zeebaars!” mompelde ik tegen mijn vismaat? Ach, man kom nou het is eind december! Maar niets bleek minder waar!



We vingen in een tijdsbestek van nog geen drie uur tientallen zeebaarzen en veel dikke gullen.Wat een sport,en wat vliegen drie visuurtjes uur dan (hopeloos) snel voorbij! Maar goed, een avontuur om nóóit meer te vergeten!

Dit was eigenlijk het doel van de reis…...