Geslaagde start Fishing on Wheels!

Geslaagde start Fishing on Wheels!

Vorige week, donderdag 6 augustus, was het zover: Stichting Fishing on Wheels kon haar eerste gasten aan boord verwelkomen. Half juli heeft de stichting de rolstoeltoegankelijk Marcraft 535 in ontvangst mogen nemen.

Na een korte aanloop periode hebben de eerste rolstoelgebonden gasten kunnen genieten van deze prachtig aangepaste boot en het vissen op groot water.
                 

De eer viel ten beurt aan 3 vismaten, Henk, Syb en Rick uit Leimuiden die normaal gesproken met z’n drieën altijd vissen met de vaste stok vanaf de kant. Ze hadden het er al vaker over gehad dat het leuk zou zijn om een keer vanuit een boot te kunnen vissen. Maar dat bleek niet zo eenvoudig, simpelweg omdat hier in Nederland geen passende faciliteiten zijn voor rolstoelgebonden vissers.

Na een zoektocht kwamen zij via familie van Henk in contact met Feiko Abma van Fishing on Wheels. Na het uitwisselen van de nodige informatie was een visafspraak snel gemaakt. Donderdagavond 6 augustus zou er gevist gaan worden, mits het weer het toe zou laten.


Door middel van een oprijplaat en de ingebouwde heftafel komt men eenvoudig aan boord.

Het weer zou die dag in elk geval geen spelbreker zijn. Onder zonnig omstandigheden en erg warme temperaturen ontmoeten we elkaar op de afgesproken plek. Na het inladen van de spullen kon iedereen aan boord gaan. Zo ook Henk, die met zijn rolstoel vrij eenvoudig via de oprijplaat en de ingebouwde heftafel zijn plekje vond. Aangekomen op de plek waar gevist zou worden, ging het kunstaas over boord.

Er zou met name slepend op snoek gevist worden. Het was pas in de loop van de avond, toen wat begon af te koelen, dat de eerste aanbeet kwam. Rick wist een leuke snoek van 75 cm te vangen. Later pakte Syb nog een snoek van rond de 80.

Deze hing slechts aan een velletje waardoor de snoek losschoot vlak voor de landing. Jammer, maar all in the game. Later miste Feiko zelf nog een goede vis die al snel loste. Tegen een uur of 22.00 zat de avond erop. Ondanks de taaie visserij (watertemperaturen van 24 graden) hadden de mannen toch een zeer geslaagde vistrip.


Concentratie bij Henk.

Na afloop had ik 3 enthousiaste vissers in de boot, die even geproefd hebben van het vissen vanuit een boot. Henk: ‘Ik had nooit meer gedacht ooit nog eens in een boot te zitten, laat staan vissen!’ ‘Het is totaal anders dan we verwacht hadden, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar’, was de eenduidige conclusie.                                

Al met al een zeer geslaagd begin van Fishing on Wheels. Tevreden gasten, mooi weer en een prachtige Marcraft die uitstekend aangepast is voor dit doel.


Rick met zijn eerste ‘groot water’ snoek.

Steun de stichting.
TotalFishing draagt Stichting Fishing on Wheels een warm hart toe en zal met regelmaat verslag doen van de ontwikkelingen rondom de stichting. Daarnaast willen wij onze lezers oproepen om de stichting te steunen. Zoals elke stichting is ook Fishing on Wheels afhankelijk van steun van buitenaf om haar kosten te dekken. Met uw steun kan de stichting deze vistrips voor slechts een eigen bijdrage blijven aanbieden, zodat het voor iedereen met een handicap mogelijk is om deel te nemen.

 De vistrips staan onder begeleiding van Feiko Abma. Hij is verpleegkundige en kan door zijn ruime ervaring met de doelgroep deskundige begeleiding garanderen. Wilt u meer weten over de stichting, een vistrips boeken of een donatie doen, kunt u contact opnemen met Feiko Abma.
info@fishingonwheels.nl of kijk op de website www.fishingonwheels.nl .


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -