Geslaagd roofvisweekend Matheussen Watersport

Geslaagd roofvisweekend Matheussen Watersport  

Door Niels Patijn
 
Op vrijdag 25 april tot en met zondag 27 april hield Matheussen Watersport gelegen in Oud Turnhout (België) opendeurdagen voor alle belangstellenden. Zowel de uitbaters als alle bezoekers kunnen terug blikken op een zeer geslaagd roofvisweekend.
 
Naast het complete roofvisassortiment van Spro heeft Matheussen Watersport ook voor (vis)bootliefhebbers genoeg in petto. Van hengelsteunen tot fronttrollers, het is allemaal verkrijgbaar bij deze watersportzaak. Tijdens het roofvisweekend waren ook HM Shads en Spro met een stand aanwezig.
 
Hier gebeurde het allemaal.
 
Het was gedurende alle dagen doorlopend druk te noemen. Bezoekers konden hun vragen afvuren op een van de medewerkers of pro-staffers, waarna alles duidelijk uitgelegd werd. Naast dat de mensen van HM Shads en Spro konden vertellen over hun producten was ook Lowrance aanwezig om uitleg te geven over haar dieptemeters. Er waren meerdere testtanks aanwezig om het nodige moois te aanschouwen en uit te proberen.
 
Naast de vele producten die verkrijgbaar zijn in het Belgische Oud Turnhout maakte de ambiance het totaal plaatje compleet. Ook voor de catering werd gezorgd en vele hongerige sportvissers maakten daar dankbaar gebruik van, hetzij niet onder het genot van een Belgisch pintje.
 
Imposante koppen aan de muur.
 
Ook waren verschillende imposante vissen(koppen) te zien aan de muren van deze zaak. Dit samen met de nodige foto’s, nostalgisch kunstaas en een houtkachel maakt Matheussen Watersport tot een sfeervolle zaak.
 


Kunstaas waar menig snoekbaars niet van af kan blijven.
 
Tijdens deze dagen waren er zelfs een aantal primeurs te zien. HM-Shads is de laatste tijd bezig geweest met het ontwikkelen van de ‘shark’. Volgens de ontwerper beschikt hij over een totaal eigen actie die afwijkt van de ‘standaard’ shads, dit werd wel bevestigd nadat hij dit kunstaasje ‘zwemles’ gaf in een van de testtanks. Ik verwacht dat deze shad het ook goed zal doen op dressuurwater en het komende seizoen voor de nodige vangsten zal zorgen.
 

De ontwerper met de ‘shark’.
 
Bij Spro was er een nieuwe versie van Ikiru plugjes te bewonderen. Deze nieuwe plugjes zijn de kleinere versies van Ikiru, maar dan uitgerust met een langere schoep. Dit geeft de mogelijkheid om met de kleine plugjes toch op redelijke diepte te vissen. De duikdiepte ligt rond de drie meter en hangt vanzelfsprekend ook af van de manier waarop hij wordt gevist. Een veel belovend plugje voor baars. 
 

De nieuwe plugjes van de serie Spro Ikiru.
 
Het roofvisweekend bij Matheussen Watersport is een geslaagd evenement geworden!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
WAY BABAM WAY
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : We gaan aftellen
Willem Moorman -