Geslaagd roofvisweekend

Baron Marine Roofvisweekend

 

Om te vieren dat Baron Marine sinds 1 februari 2006 officieel importeur is van de bekende Humminbird fishfinders, maakte iedereen die een Humminbird fishfinder had aangeschaft tussen 1 maart en 1 september 2006, kans op een schitterend geheel verzorgd roofvisweekend.

 

Eind September was het dan zo ver. Uit de vele inzendingen werden de volgende namen getrokken:

 

Albert Bolma

Co Bikkers

Dennis Vrijland

Roy van der Meij. 
 

 

Bovenstaande inzenders ontvingen van Baron Marine een officiële uitnodiging voor het weekend. Iedereen reageerde ontzettend enthousiast en bevestigde direct zijn deelname. Twee van de deelnemers wilden graag een eigen boot meenemen zodat er niet vanuit huurboten hoefden te worden gevist.
 

 

De locatie voor het weekend waren de Vinkenveense plassen, doorgaans goed viswater met een uitstekend bestand aan snoek. Baron Marine had voor dit weekend bij het verhuurbedrijf VVP diverse huisjes direct aan het water gehuurd. Hier werden de deelnemers op vrijdagmiddag ontvangen. Het weekend zou worden begeleid door Ron van Wijk van Baron Marine,  Erik van der Toorn pro-staffer voor Baron Marine, Aad Kouwenberg pro-staffer Baron Marine en auteur voor Total Fishing en als laatste maar zeker niet minste Rudy van Duynhoven die het weekend zou verslaan voor de Beet.
 

 

Beter weer hadden we niet kunnen bestellen. Bij aankomst was de temperatuur nog zeer aangenaam en kon er buiten op het terras onder genot van een biertje kennis worden gemaakt. Het gesprek ging al snel over, hoe kan het ook anders, vissen. Er werden ervaringen, stekken en natuurlijk de sterke verhalen verteld. Tegen acht uur lagen de boten in het water en stelde Ron voor om in het nabijgelegen restaurant een hapje te gaan eten. Niet tegen dovenmansoren gesproken, we zaten er al. Na een uitstekende maaltijd en een afzakkertje was het tijd om te gaan slapen. We moesten immers de volgende dag fit het water op.
 

 

Na ’s ochtends een uitgebreid ontbijt te hebben genuttigd werden de boten in orde gemaakt. Voordat we het water opgingen kregen alle deelnemers van Ron een uitgebreid kunstaaspakket uitgereikt van Pike Master Lures, die als sponsoren voor dit weekend het kunstaaspakket ter beschikking hadden gesteld. Evert en Leon de mannen achter Pike Master Lures zouden eigenlijk ook bij dit weekend aanwezig zijn maar hadden andere beslommeringen. Iets vervelends met vissen in Noorwegen of zo.
 

 

Nu alle officiële zaken achter de rug waren konden we het water op want hier waren we toch uiteindelijk voor gekomen. Het water lag er schitterend bij. Half bewolkt en een lekkere kabbel op het water. Binnen enkele minuten was het Ron die de eerste vis aansloeg, niet echt een monster van een snoek, maar de eerste was binnen. In de ochtend werden er nog een aantal snoekjes gevangen en aanbeten gemist.

het was tegen het einde van de ochtend dat Erik een beste snoek aansloeg op de vliegenhengel. Een mooie vis van 96 had de streamer uit het oppervlak gegrist.
 

 

Na een verdiende lunch werd er tot een uur of vijf doorgevist. Moe van een dag op het water werd er rustig wat nagekletst en een biertje gedronken. ’s Avonds weer lekker een hapje eten in het nabijgelegen restaurant en om een uur of elf sloeg de vermoeidheid toe en ging een ieder naar zijn appartement.
 

 

De tweede dag zag er veelbelovend uit. Meer wind en minder zon. Echt snoekweer. Maar helaas blijkt goed snoekweer er voor de snoek iets anders uit te zien dan voor ons. Hoe we ook ons best deden, we vingen weinig. Halverwege de dag waren er slechts een aantal kleine snoeken en baarzen gevangen, een beetje teleurstellend voor een dergelijk water. Dressuur? Wie zal het zeggen.
 


 

Maar als je met acht man de hele dag het water staat te bestoken, met pluggen, spinners, jerkbaits en streamers. Je vangt dan een paar visjes en je ziet mannen met bijna dood aas en zelfs helemaal dood aas grote snoeken vangen op de plek waar je net de rook uit je reel hebt staan gooien! Tja dan ga je toch twijfelen. Dressuur? Ik denk het eigenlijk wel.
 

 

Ondanks de wat tegenvallende vangsten een zeer geslaagd weekend. We hebben veel lol gehad en ik denk weer veel van elkaar geleerd. Ik wil namens alle deelnemers Baron Marine en Irma van VVP verhuur bedanken voor een fantastisch weekend .