Geoff Anderson kleding review

Geoff Anderson kleding review 

Door Arnout Terlouw 

Als actieve (roof)visser wil je niet alleen dat je regenkleding je (echt!) droog houdt, ook als het uren achtereen zeikt, maar je wilt ook kleding die comfortabel en licht is om te dragen met een goede pasvorm voor zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Het Deense merk Geoff Anderson timmert al jaren in Scandinavië aan de weg en daar weten ze als geen ander wat kwaliteit van buitensportkleding inhoudt! 

10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in het bezit van een (waad)jack van Geoff Anderson. Wat meteen opviel was de pasvorm – het jack was extreem comfortabel om te dragen. Het materiaal wat toen gebruikt was nog relatief zwaar en droogde moeilijk, maar het zat als gegoten. En het belangrijkste: het hield je kurkdroog, ook na uren inde stromende regen!


Kurk- en kurkdroog!


Super pasvorm
Een paar jaar later kocht ik een Urus broek en Dozer jack en daar heb ik op de dag van vandaag nog geen seconde spijt van gehad! Het heeft me al die jarenwarm en droog gehouden en door het nieuwere, lichtere materiaal je had je nog meer bewegingsvrijheid. Bovendien nam het materiaal nog nauwelijks water op, waardoor het veel sneller droogde.

Inmiddels is de Urus en Dozer range nog verder verbeterd, de Urus4 en Dozer 4, gemaakt van een materiaal wat nog eens 10 % lichter is, maar nog steeds ijzersterk en met de ongekende pasvorm door o.a. voorgevormde mouwen en pijpen en schouders uit een stuk, waardoor je ook minder naden hebt.


Minder naden, meer comfort!


Camo-favoriet
De laatste jaren is er ook een camouflage versie bijgekomen, de Urus Leaf en Dozer Leaf. Ik moet bekennen dat dit toch wel mijn favoriete viskleding is geworden. Niet zozeer door het camouflage patroon, maar omdat deze kleding van een nog soepeler materiaal is gemaakt. Je bewegingsvrijheid is ongekend in deze jas en broek en het materiaal blijft ook net zo soepel als het kouder wordt.


Meer vis vangen dankzij goede kleding? Jazeker!


Ik heb de laatste jaren heel wat dagen meegemaakt waar de regen urenlang met bakken uit de hemel kwam en zelfs dan hield ik het kurkdroog. Niets zo vervelend als dat je beetje bij beetje natter en natter wordt en verkleumd raakt, zeker als het wat kouder is. Dan raak je al snel minder gemotiveerd en vis je lang niet zo geconcentreerd meer. Goede waterdichte kleding zorgt niet alleen voor het nodige comfort, maar zorgt ook voor meer vis in de boot, daar ben ik van overtuigd!


Veel bewegingsvrijheid is wel zo lekker.


Ongekende bewegingsvrijheid!
Een voordeel van de Geoff Anderson Urus en Dozer (en ook de waadjacks als de WS4) kleding is dat deze kleding licht en niet erg dik is waardoor je het het gehele jaar kunt dragen. Wordt het kouder, dan verkies ik veel liever het laagjes principe dan voor een dikke gevoerde jas of broek te kiezen, die je bewegingsvrijheid behoorlijk inperkt. Met goede onderkleding, een warme fleece als tussenlaag en een windichte en waterdichte buitenlaag, blijf je ook prima warm, maar zal je merken dat je veel makkelijker beweegt. Dat is zeker in een boot een groot pluspunt!


Zeker in een boot wil je niet als een mummie ingepakt zitten.


Lichtgewichten
Wil je een regenjack (en broek) wat nog lichter is, waarvan je bijna niet meer door hebt dat je het draagt? Wat nog comfortabeler zit en ademt? Kijk dan eens naar de Wakasazhi regenkleding. Het jack weegt slecht 440 gram en is uitermate waterdicht (waterkolom 45.000mm!). Top of the bill, dat zeker, maar daar is de prijs dan ook naar!


Lichtgewicht jasje, zwaargewicht snoek!


Het Xera jack kost minder dan de helft, maar zit ook als gegoten, is bijna net zo licht (maar ademt een stuk minder) en ook daarmee blijf je kurkdroog tijdens een (tropische) hoosbui.


Bestand tegen tropische hoosbuien!


Jarenlang plezier
Het enige ‘minpuntje’ van de Geoff Anderson kleding is misschien de aanschafprijs, maar vergeet niet dat je van deze kleding jarenlang plezier zult hebben. Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker voor regenkleding!

Wil je ultieme bewegingsvrijheid en 100 % waterdichte kleding, met een doordacht ontwerp, neem dan eens een kijkje op de website www.geoffanderson.com óf op de site van Mac Fishing die Geoff Anderson voor de Benelux verdeelt. Of kom naar de beurs in Utrecht naar de stand van Mac Fishing – stand 080/hal 2 – dan kun je de kleding bekijken/voelen/passen en ervaar je zelf hoe extreem comfortabel deze kleding zit.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -