image description

Genieten in de gesloten tijd Visresort The Watermill

Visresort The Watermill 

Genieten in de gesloten tijd 

Door Berthil Bos 

Het roofvisseizoen zit erop en het was, voor mij althans, een rommelig seizoen. Er waren visdagen die voor lange tijd in het geheugen zijn gegrift, maar ook die ik snel wilde vergeten en dan niet alleen door de vangsten. Het gekke is altijd, dat je het meeste leert van dergelijke 'slechte' dagen en dat is gelukkig weer positief, al moet de balans altijd wel meer richting goede dagen gaan.


Pascal Brissaud met één van de vele dames uit ‘zijn’ Lough.

Nu we twee maanden moeten wachten, kunnen we buiten het weer in orde maken van onze roofvismaterialen, ook onze strategie bepalen voor het seizoen 2017/2018. Er zijn talloze manieren om ook tijdens deze verplichte stop aan je trekken te komen en één daarvan is het maken van een korte visvakantie.

Nadat in het verleden Ierland een geliefd oord was om tijdens de gesloten tijd voor de roofvisserij een leuk aantal vissen te scoren, kwam ook Scandinavië aan de beurt. Velen zijn hier al geweest en ondanks dat het gebied enorm uitgestrekt is, begint het hier ook steeds drukker te worden op het water.

Nadat de Noor, de Zweed en de Deen in eerste instantie de snoek totaal niet waardeerden, is hier een totale omslag in gekomen. Ook in deze landen groeit het aantal roofvissers enorm, wat je terugziet in de vangsten.

Steeds vaker kom je mensen tegen die na een week vissen in deze prachtige omgeving qua vangsten niet datgene hebben gekregen van wat ze in het vooruitzicht is gesteld. Natuurlijk zijn hier nog steeds goede vangsten of geweldige snoeken te vangen, maar je merkt dat het anders is dan jaren geleden.

Je moet nu echt opzoek naar de plekken die nog niet overbevist zijn en gelukkig zijn die er nog, al moet je hiervan wel de kennis hebben.

Dit verhaal is hetzelfde in Ierland, waar de geijkte meren zo groot zijn dat hier nog regelmatig een visje te vangen is, maar ook dagen zonder vis geen uitzondering meer zijn. Gelukkig is het goed vertoeven in dit groene paradijs en heeft de Ier een zonnig karakter.


The Watermill ligt aan het water, met een brede rietkraag als één van de vele topstekken.

Een plek waar je weinig tot niets van hoort, is Noord-Ierland. Dit stukje Verenigd Koningrijk in Ierland heeft altijd last gehad van het wapengeweld tussen de IRA en de Engelsen, waardoor het niet ten prooi is gevallen aan grote hordes roofvissers uit de diverse streken van Europa.

Nu het menselijk verstand het al vele jaren heeft gewonnen van de wapens, ligt hier nog een waar snoekparadijs die nog iets maagdelijks heeft. In één van mooiste streken van Noord-Ierland, het district Fermanagh, heeft een fanatieke Franse roofvisser, Pascal Brissaud, een fantastisch visresort opgezet aan de Upper Lough Erne.

Na een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, waan je je in de snoekhemel van Europa, waar Esox nog vol overgave ieder stukje kunstaas aanvalt en de omgeving het mogelijk maakt om te allen tijde, dus ook bij extreme wind, het water op te gaan.

Dit is mogelijk omdat hier meer dan honderd eilandjes en eilanden aanwezig zijn die je beschutting kunnen geven. Pascal begeleid je hier in ‘Pike Heaven’ en buiten de gegarandeerde vangst is hier er alles op gericht om je veel luxe en plezier te laten beleven.

Conclusie; Wil je een geweldige generale opening naar het nieuwe Nederlandse roofvisseizoen of kan je het gewoon niet laten, stap dan een uurtje in het vliegtuig, met of zonder hengelsportbagage, omdat je alle materiaal ter plekke kan huren of aanschaffen.

Je kan bij The Watermill al boeken vanaf één dag, maar ik waarschuw alvast dat deze trip zeer verslavend werkt. Ook in de overige seizoenen is het een aanrader van de bovenste plank, die je voor altijd bij zou blijven.

Kijk even op de site van Watermill Fishing lodge Ierland of neem contact op met berthil.bos@totalfishing.nl voor meer informatie.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vierde barbeeldag wordt mooier dan ooit!
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 336
Willem Moorman -
image description
Kantsnoek 127
Willem Moorman -