Gel-Bullets nieuw karper aas getest aan de waterkant

Gel-Bullets nieuw karper aas getest aan de waterkant 

Door Martijn Dekkers

Tijdens een bezoek aan Ron Smits, een zeer gepassioneerd sportvisser die graag nieuwe producten test en daar zijn kritische mening over geeft, kreeg ik een potje met vreemde balletjes in mijn handen gedrukt. De reden van mijn bezoek was echter de door hem geteste wobblers voor zeeforel, maar tijdens ons gesprek vroeg Ron me naar andere visserijen die ik graag deed.

Jaren lang heb ik week in week uit hele weekenden aan een kanaal of rivier in binnen-en buitenland gelegen. Dromend van die ene grote karper. Tegenwoordig beleef ik meer plezier aan het penvissen op karper. Net terug kerend van de beurs in Duisburg had Ron een potje karper aasjes van Duitse makelij, degelijk spul zou je dus zeggen….

Nu ben ik niet erg snel onder de indruk van nieuwe ditjes en datjes uit het karper wereldje, je wordt immers gebombardeerd met nieuwe producten al dan niet nuttig, maar op de vraag of ik dit wilde testen gaf ik toch een bevestigend antwoord en beloofd is beloofd!
De gel-bullets, met gelijknamige merknaam, zitten in een potje van 30 bullets.

Het eerste dat op valt is het transparante uiterlijk. Dat is helemaal nieuw voor mij. De aasjes in het potje hebben een sterke fruitgeur, wanneer ik het proef valt het bij mij niet in de smaak, maar voor mij is het ook niet bedoeld…. Naast de smaak fruity kun je ook nog kiezen uit scopex, fish, worm en mint.

Wanneer ik een bolletje opneem uit het potje voel ik direct iets dat me aanspreekt, het is een zacht aasje. Iedere karper visser die zich wat heeft verdiept in de biologie van de karper weet dat een karper graag een zacht aasje pakt, vaak nog liever dan een hard aas. Het probleem met zacht aas is vaak dat het snel van de haak of hair valt en dus niet betrouwbaar is voor langere sessies.

Maar de Gel-Bullet valt niet uit elkaar, zelfs wanneer je er stevig in knijpt keer deze terug in zijn oorspronkelijke vorm. Gel-bullets zijn zinkend, maar met het bijgeleverde foam zijn ze zeer gemakkelijk drijvend te maken en inzetbaar als pop-up.


Door het bijgeleverde foam, prima als drijvend aas te gebruiken.

Je zou uiteraard ook met andere drijvende aasjes zoals kunstmais en pop-up bollies heel goed kunnen combineren. Met een beetje creativiteit kun je dus een geheel eigen combinatie maken. Wie weet creëer je zomaar een dressuur doorbrekende combi!
De Gel-Bullet is 100% biologisch afbreekbaar. Door zijn samenstelling van alcohol, proteïne en natuurlijke aromaten zal hij onder water dus langzaam oplossen. Hoe snel het aasje oplost is geheel afhankelijk van de watertemperatuur en de eventuele stroming in het water. Hoe warmer het water, des te sneller het oplost. Een goede richtlijn vind je in de onderstaande tabel:

Watertemperatuur:    5             10         15            20          25
Stilstaand water:    36 uur    24 uur    20 uur    16 uur    12 uur
Stromend water:    18 uur    16 uur     12 uur      8 uur    4 uur


De gel-bullet onder water.

Aan dit oplossen zit natuurlijk ook weer een erg groot voordeel: direct na het raken van het water begint langzaam het oplossingsproces. Hierbij komen veel geur-en smaakstoffen vrij, hierdoor wordt het aas snel opgemerkt door de karpers, die direct op onderzoek uitgaan.

Bij de eerste test was het gelijk raak, drie karpers vergrepen zich de eerste middag en dat bij een watertempratuur van maar 8 graden, goed begin….

Uiteraard had ik gekozen voor een niet al te moeilijk water, maar toch, het moet wel in de smaak vallen. Na de vuurdoop wordt het moeilijkere water opgezocht, een plas met een enorme hengeldruk, zo groot dat een boilie niet vaak meer gepakt wordt. Aan de oppervlakte valt het al helemaal niet mee en met de pen moeten we in de nacht gaan om met regelmatig te scoren!

De eerste sessie bleef visloos, de tweede leverde twee vissen op. Bij de derde zelfs nog een meer, een ongekend resultaat voor ons op het betreffende water. Tot onze verbazing bleek er nog iemand te vissen met een soort gelijk aas en zijn resultaten logen er niet om!

Wij zijn overtuigd en de gel-bullets zullen een vast plaatsje krijgen in ons aanpakket!



De Gel-Bullet: een vernieuwend zacht, maar toch stevig aasje.

Die dankzij zijn langzame afgifte van geur-en smaakstoffen erg aantrekkelijk is voor iedere karper. Vernieuwend en dressuur doorbrekend! Zou ik een cijfer moeten geven voor dit aasje, dan zou hij een stevige 8 scoren.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -