Gehandicapten Zeevisdag 2010

Gehandicapten Zeevisdag 2010

Iedereen vist mee, dat is het motto van de Nationale Hengelsportdag 2010 van zaterdag 29 mei, en dit nemen de leden van ZHSV ‘Zeevissen.com’ dan ook wel heel serieus. Dan organiseert de vereninging ‘De Gehandicapten Zeevisdag 2010’. Een mooiere dag om dit bijzondere evenement te organiseren bestaat er niet. En dat dan ook nog op één van de mooiste zeevislocaties die Nederland rijk is.

Op dit evenement wordt elke gehandicapte deelnemer gekoppeld aan een wedstrijdvisser en om de spanning wat op te voeren is er een wedstrijd van gemaakt. Het belangrijkste doel van dit evenement is het beleven van een sportieve en gezellige dag.

De gehandicapte visser hoeft dan ook absoluut geen ervaren visser te zijn. Ook hoeven de deelnemers niet in bezit te zijn van vismaterialen of aas. Het materiaal wordt verzorgd door de wedstrijdvissers. ZHSV ‘Zeevissen.com’ verzorgt het aas voor deze dag. Voor de gehandicapte deelnemers zijn er dus geen kosten aan dit evenement verbonden.

Aan deze dag doen mensen mee met een lichamelijk en/of verstandelijk handicap. Na het geweldige succes van vorig jaar zal dit zeker een dag worden waar alle deelnemers weer naar uitkijken. Meerdere gehandicapte vissers hebben er soms jaren naar uit gekeken om aan een zeeviswedstrijd op de Noordpier mee te kunnen doen maar omdat de pier voor de minder valide mens niet of nauwelijks toegankelijk is, was dit niet mogelijk.

Door de geweldige medewerking van Rijkswaterstaat is het nu wel mogelijk om iedereen naar zijn visstek te vervoeren. Tijdens de wedstrijd zal de pier voor alle bezoekers maar ook voor bezoekers in een rolstoel open staan.

Er hebben zich inmiddels al vele gehandicapten en wedstrijdvissers aangemeld. De wedstrijdvissers zijn er helemaal klaar voor om iedereen weer geweldige dag te bezorgen.

DE WEDSTRIJD:
Zaterdag 29 mei verzamelen om 09.00 uur bij:
‘Restaurant Sea You’
op de Noordpier (bij Wijk aan Zee)
Reyndersweg 2 - 1951 LA Velsen Noord

Aanvang wedstrijd 11.00 uur, einde wedstrijd 15.00 uur. Duur van de wedstrijd 4 uur (onder voorbehoud van de weersomstandigheden). De prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 16.15 uur, voorafgegaan door een gezellige tombola. Uiteraard is ook hier iedereen van harte welkom. De tombola wordt georganiseerd door ZHSV ‘Zeevissen.com’ en de opbrengsten hiervan worden geschonken aan een goed doel.

Met speciale dank aan: Z.H.S.V. Zeevissen.com, Sportvisserij Nederland Federatie Noord West Nederland, Commissie Zout NWN, N.V.G.S. (Nederlandse Vereniging Gehandicapte Sportvisser), Rijkswaterstaat, Rik Hengelsport / Beverwijk, Goedvolk Hengelsport / Haarlem, Handy Fish - Heiloo en Restaurant Sea You Wijk aan Zee.

Voor meer inlichtingen, bel Gijs Schelvis, mobiel bereikbaar op 06 - 1087 2003.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -