Gebonden jigkoppen

Prachtige seriegebonden jigkoppen van Spro

Sinds enige tijd heeft Spro een mooie serie gebonden jigkoppen in diverse kleuren en gewichten op de markt gebracht. Uiteraard zijn deze jigkoppen voorzien zijn van een vlijmscherpe Gamakatsu haak, De jigheads zijn in 4 kleuren gebonden te weten rood, geel,groen en blauw. De basis bestaat uit witte bucktail.

Om het allemaal nog aantrekkelijker te maken heeft men wat glitters mee gebonden.Door een speciale manier van binden staan de haren van de jigkoppen goed open waardoor de je twister op een natuur getrouwe manier door het water gaat en veel ruis veroorzaakt. De jigkop zelf is verkrijgbaar in 4 kleuren te weten wit,rood, geel en natuurlijke loodkleur. Dat er goed is nagedacht over blijkt o.a. uit het feit dat deze serie bestaat uit 7 verschillende gewichten 7 gr.-10gr.-14gr.-18gr.-22gr.-28gr.-en 34 gram.

De jig-twister combinatie is een echte killer voor zeebaars De manier van vissen is vrij eenvoudig. Laat de jigkop na de worp even op diepte komen en spin hem langzaam binnen. De beste kansen maak je op de momenten dat je kunstaas door de getijdestroom wordt “meegenomen”. Pas je gewicht altijd aan aan de stroom. Als het hard stroomt is het logisch dat je een zwaardere jigkop moet gebruiken dan op die momenten dat er nauwelijks een getijdestroom loopt. Om je vangkansen te vergroten is het belangrijk dat je je jigkop zo dicht mogelijk rond de bodem bevist. Het kan op bepaalde momenten belangrijk zijn dat je van twister (of kleur) verandert.

Tip: Probeer de lichtste uitvoeringen eens in combinatie met een twisterstaart op snoek en snoekbaars…..

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -