image description

Garmin lanceert de ECHOMAP™ Plus Serie

Updates en meer mogelijkheden met de populaire kaartplotter/sonar combo units. 

Garmin introduceert de ECHOMAP™ Plus Serie, een nieuwe generatie kaartplotter/sonar combinaties met toonaangevende functionaliteiten voor zowel zoutwater als zoetwater sportvissers en booteigenaren. Met deze serie wordt voortgeborduurd op de populaire voorganger, de ECHOMAP CHIRP serie.

De nieuwe ECHOMAP Plus is uitgerust met krachtige sonarfunctionaliteiten, premium kaartmogelijkheden en ingebouwde WiFi® voor toegang tot de nieuwe Garmin ActiveCaptain™ maritieme app voor de ultieme connected bootervaring.

Diverse display-afmetingen
De nieuwe serie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen om aan de wensen en het budget van bijna iedere watersporter te voldoen. De Plus serie is uitgerust met een helder, in zonlicht afleesbaar display in 4, 6, 7 of 9 inch.
 
De 6-inch combo’s zijn nieuw binnen de ECHOMAP serie en zijn, in vergelijking met de vorige 5-inch serie, niet alleen groter, maar hebben ook meer pixels waardoor het display gemakkelijker af te lezen is. De ECHOMAP Plus met een 7- en een 9-inch display bieden het gemak van een touchscreen in combinatie met knopbediening. Dit geeft gebruikers snelle toegang tot de functies die zij het meest gebruiken. 
 
Altijd connected
Connected zijn is zowel op het water als op het land nu eenvoudiger dan voorheen met de ECHOMAP Plus serie. Dankzij de ingebouwde WiFi* kunnen vissers nu voordeel halen uit de gratis alles-in-één Garmin ActiveCaptain mobile app.
 
Deze zorgt voor een verbinding tussen een compatibele smartphone of tablet en een ECHOMAP Plus combo. Gebruik de ActiveCaptain app om toegang te krijgen tot OneChart™, waarmee gebruikers nieuwe kaarten kunt kopen, bijwerken en downloaden.
 
ActiveCaptain geeft ook toegang tot smartphone meldingen¹, de ActiveCaptain community voor informatie over jachthavens en overige nuttige punten, automatische updates van software, planningsfunctionaliteiten (ook wanneer u niet aan boord bent), Quickdraw™ Community gegevens en meer.
 
Wanneer de ECHOMAP Plus aanstaat, zullen kaarten en andere gegevens direct beschikbaar zijn. Als gebruiker kun je er daarnaast op vertrouwen dat de software altijd up-to-date is, voordat je erop uit gaat. 
 
Een helder beeld van de vissen en bodemstructuur
 
Dankzij de ingebouwde CHIRP traditionele sonar in combinatie met CHIRP ClearVü™ en SideVü scanning-sonar technologie geven deze combo’s een zeer duidelijk beeld.
 

In plaats van het verzenden van een enkele frequentie, zendt CHIRP een continue variatie van frequenties die op individuele basis worden geïnterpreteerd. Hierdoor is een optimaal onderscheid te maken tussen scholen vissen en individuele doelen. Voor vissers die zowel objecten als structuur onder de boot willen zien, biedt ClearVü scanning-sonar een bijna fotografische weergave met een uitstekende resolutie en een duidelijk onderscheid tussen doelen in zowel zoet en zout water. De ECHOMAP Plus “sv”-modellen zijn tevens uitgerust met SideVü scanning-sonar voor vissers die ook willen weten wat zich aan beide zijden van de boot afspeelt.

De 7-inch en 9-inch ECHOMAP Plus modellen bieden ondersteuning voor alle Garmin Panoptix™ sonars. Met Panoptix aan boord, kun je als visser real-time sonarbeelden op video-snelheid zien. Het toont een beeld van de vissen, zowel in de richting van de boot of er juist vanaf. Zelfs wanneer de boot stil ligt, real-time en tot een afstand van zo’n 30 meter. Een gratis software update in het eerste kwartaal van 2018 zal er tevens voor zorgen dat de 7- en 9-inch combo’s gebruikers- en sonargegevens kunnen delen.

ECHOMAP Plus wordt geleverd met wereldwijde basiskaarten en zijn compatibel met de optionele BlueChart® g2 Vision® HD kaarten met Auto Guidance, 3D-views, satellietbeelden en meer.ECHOMAP Plus wordt geleverd met wereldwijde basiskaarten en zijn compatibel met de optionele BlueChart® g2 Vision® HD kaarten met Auto Guidance, 3D-views, satellietbeelden en meer. 

Verkrijgbaarheid
De ECHOMAP Plus is sinds half november 2017 beschikbaar voor een adviesverkoopprijs variërend van € 349 tot € 1.399. 
Website: www.garmin.com.
 
* De 4-inch modellen zijn niet uitgerust met Wi-Fi
1 Wanneer gekoppeld met een compatibele smartphone
 
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Groepsreizen Colombia
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 383
Willem Moorman -
image description
Hengelsport- en Botenbeurs 2019…
rudy.van.duijnhoven -