G-Loomis naar Europa

G-Loomis naar Europa

 Bij het Amerikaanse merk G-Loomis kregen de ingewijden onder de sportvissers altijd glinsterende oogjes. Geen wonder, het merk dat reeds 25 jaar bestaat, beschikt over hengels uit de absolute topklasse, waarvan de grondstoffen weliswaar uit het Verre Oosten komen, maar die verder geheel in Woodland (USA) worden vervaardigd. Het goede nieuws is dat Shimano vanaf maart met de levering van G-Loomis in Europa gaat beginnen.


G.Loomis nu in Europa

De oplettende Total Fishinglezer van het  de Xpo beursverslag  in Kortrijk eind vorig jaar had het al begrepen, want met een opvallende stand net na de ingang was G-Loomis aanwezig met een arsenaal van tegen de 300 verschillende vliegen- en spinhengels. Begin januari 2008 werd de introductie van het merk ook aan de Nederlandse pers bekend gemaakt door de verantwoordelijke managers Raffaele Mascaro en Frans Nestor.

Wat opvalt in de range aan hengels is dat het merendeel nogal afwijkt van de in ons land bekende stokken. Zo zijn er veel eendelige hengels, ook in de grotere maten, die volgens opgave –en naar de mening van velen- nog altijd de meest fraaie actie bieden ondanks het minpunt van de grote transportlengte. Ook vallen de vele triggergrepen op. De USA is natuurlijk het land van de reels en daar valt dit mee te verklaren.


Frans Nestor en Raffaele Mascaro zijn verantwoordelijk voor de introductie van G-Loomis in Europa

Het aanbod van ‘trigger-loze’ hengels is echter groot genoeg. G-Loomis gebruikt logo’s, zeg maar gerust tekeningen, om de toepassing van de verschillende hengels aan te duiden. Dat is niet alleen te zien aan de fraaie dropshothengel, maar ook aan de ‘froghengel’ die het merk uitbrengt. Het overzicht laat zien dat er meer dan genoeg interessante hengels tussenzitten die ook voor Nederland geschikt zijn.

Wat te denken van de vele snoekbaarshengels die voor diverse technieken beschikbaar zijn en waarmee de Amerikaanse snoekbaar ‘walleye’ bestookt wordt? Of de vele jerkbaithengels voor muskie of northern pike. De lichtere hengels voor bass? Ook zullen velen likkebaarden bij de vliegvishengels die in vele lijnklassen worden aangeboden en hier en daar al in Nederland gesignaleerd werden. Dat niet alleen maar de Amerikaanse technieken via de hengels naar Europa worden verscheept –had u wel eens van een hotshot-hengel gehoord?- laat G-Loomis zien door een speciaal voor Europa ontworpen Distance vliegenhengel uit te brengen.


Naast de indeling in 4 carbonsoorten GLX, IMX, G3 en G2 is G-Loomis overgestapt op gerichte productie op hengeltechnieken. Aan het logo kun je zien dat dit een dropshothengel (2,05 meter) is…

Via Pro-shops in bestaande hengelsportzaken zal ook de Benelux van G-Loomis gaan horen en zien, want het opvallende logo met de ‘bonefish’ zal niemand vlug vergeten. De Pro-shops zullen verdeeld worden in Fly- en Spinning Pro-shops. Als Prostaffers zullen vliegvissers Ruben Groenendijk en Erik de Schutter (B) en als spin-prostaffer zal de succesvolle NKS’er én Total Fishingauteur Erik Marteijn het merk uitdragen.

 Later zullen ook promo-artikelen, luggage, kleding en technische kleding zoals waadpakken en waadschoenen en accessoires als zonnebrillen van het merk geïntroduceerd worden. Met een Nederlandstalige luxe catalogus, advertenties en een speciaal voor Europa vervaardigde afdeling op de site www.gloomis.com wordt de noodzakelijke informatievoorziening tot in de puntjes verzorgd.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -