FX Combo Mat, dé allrouder onder de onthaakmatten

Persbericht Fox  

FX Combo Mat, dé allrouder  onder de onthaakmatten 

Door Mike de Roover 

In welke situatie je jezelf nu bevindt, een degelijke onthaakmat is een must ! Of je nu afreist naar een betaalwater, op avontuur trekt of gewoon een avondje gaat struinen... plaats in de auto hebben we eigenlijk nooit teveel.

In onze moderne visserij hebben we van alles dat vaak mee moet: voerboot, rubberboot, hengels, beetmelders, rod pod, voer, bedchair, bivvy, etc etc... dan mag je al een flinke auto hebben, veel moeite om die vol te proppen moet je echter niet doen.  



Een van de belangrijkste dingen die deel uit maken van die uitrusting is de onthaakmat. Hierbij zou je niet moeten besparen op ruimte , omdat een goede onthaakmat toch wel essentieel is.

Sinds enige tijd gebruik ik hiervoor de FX Combo Mat, met zijn 50mm dikke traagschuim met licht hoger staande randen heb je de zekerheid dat je vis veilig ligt en zich niet kan beschadigen. Door middel van de duurzame ritsen kan je de mat dubbelvouwen waardoor ze uiterst compact is.  

Fox zou Fox niet zijn moest er niet nog een stapje verder zijn nagedacht! Binnenin zitten twee velcro strips die ervoor zorgen dat je een hengel en een schepnet kan bevestigen, tot zelfs twee hengels.

Een luxe gevoerde draagriem maakt het geheel super comfortabel om bijvoorbeeld te gaan stalken, deze kan je er makkelijk af gespen voor tijdens het vissen.

Ik heb meerdere lange vissen op deze mat gehad tot een stuk boven de 15kg, en ze is ondanks de compacte afmetingen toch nog meer dan ruim genoeg voor deze grote karpers

Als kers op de taart is er een volledig openritsbare cover. Je kan de hele bovenkant openritsen. Dit heeft als voordelen dan je geen visgeurtjes hebt tijdens het transport, je jou knieën droog op de grond kan zetten bijvoorbeeld op een vochtige rivieroever.

Ook kan de vis hiermee tijdelijk gefixeerd worden om bijvoorbeeld de weegspullen in orde te maken. Dit is zonder twijfel voor mij de handigste, meest compacte én complete onthaakmat op de markt en dat allemaal voor een zeer scherpe adviesprijs.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -