Futloos einde zeebaarsseizoen?

GAAT HET ZEEBAARSSEIZOEN UIT ALS EEN KAARS OF…..

door Joop Folkers 

….krijgen we nog een toetje? Er is dit jaar nauwelijks een touw aan vast te knopen. Het begon allemaal zo goed ergens eind april. Er was een enorme populatie grove zeebaars de Waterweg op getrokken en zowel de kant- als bootvissers beleefden supersport.

Het kon niet op en alles leek erop dat dit het beste seizoen ooit zou gaan worden. Toen ergens half mei was er ineens die vervelende dip en leek het wel of onze gestekelde vrienden zich terug hadden getrokken richting verre wrakken.

Je moest echt véél uren maken om een enkel zeebaarsje te kunnen vangen. Oké, natuurlijk speelde het sterk wisselende weerbeeld een grote rol want de wind draaide soms dagelijks van noord naar zuid en vise versa! Op zich al niet goed voor welke visserij dan ook.

Tijdens de nachtelijke avonturen van een aantal super fanatieke “die-hearts” bleek toch dat er best nog wel een baarsje te vangen was. Overdag bleek vriend zeebaars nauwelijks geinteresseerd in ons kunstaas. Dat ze er wel degelijk waren bewezen de beelden van onze fish-finders! Maar azen, ho maar.

De periode van half juli tot pakweg eind augustus waren ze geheel gefocust op zachte krab en mocht je zelfs blij zijn als je een aanbeet kreeg!  Nu rond eind september is de zeebaars visserij nog steeds een crime! Soms heb je geluk en vang er één of hooguit twee maar dan houd het ook wel op.

Het kan niet zo zijn dat onze vrienden nu ineens niet meer geinteresseerd zijn in ons kunstaas of al zijn weg getrokken richting Kanaal, want ondanks de slechte zomer is de zeewatertemperatuur nog altijd boven normaal.

Maar, laten we hopen op een mooi en vooral rustig najaar.Misschien (en dat is zeker niet voor het eerst) kunnen we dan nog een paar weken met volle teugen van die fantastische sportvis genieten!