Fox Warrior S 10ft 3lb boothengel voor de snoekvisser

Persbericht Fox

Fox Warrior S 10ft 3lb boothengel voor de snoekvisser 

Tekst en fotografie: Sebastiaan Verkerk.

Nu het zomerweer langzamerhand omslaat richting het wisselvallige herfstweer en de watertemperaturen voor onze roofvissers gelukkigerwijs wat acceptabelere waardes aannemen, liggen de aasvissen in de vriezer alweer te popelen om mee te gaan op avontuur.

Eén van mijn favoriete manieren om op snoek te vissen is het statisch vissen vanuit een boot.

Je zou ervoor kunnen kiezen om dan gebruik te blijven maken van een twaalf voeten (3.6 meter) hengel maar je zal zien dat deze hengel iets moeilijker hanteerbaar is in een boot.  

Persoonlijk maak ik sinds afgelopen winter veelvuldig gebruik van een tien voet Warrior S in de drie ponds uitvoering, een nieuwe telg in de succesvolle serie Warrior S hengels.

Dat deze hengels niet enkel en alleen geschikt zijn voor het vissen op karper maar zeker ook voor het vissen op snoek kan ik je na een aantal mooie sessies vissen zeker meegeven.

De vernieuwde blanks zijn slank en licht van gewicht waarbij de actie als snel en parabolisch mag worden omschreven. Afgewerkt met de alom bekende Fox Slik geleide ogen, DPS reelhouder, lijnclip, laser gegraveerde logo op de smokey kleurige buttcap en de matzwarte afwerking zorgen voor een stijlvolle uitstraling van deze hengel.

Qua werpeigenschappen doet de driemeter versie niks onder voor de langere variant, een gemiddelde formaat aasvis met vijfentachtig gram lood is zeer goed weg te zetten. Door zijn kortere lengte is het transport van deze hengel erg gemakkelijk en vergroot je de bewegingsvrijheid in de boot.


De lineclip.

Tijdens het drillen van zelfs de iets wat kleinere vissen buigt de hengel in een mooie curve, maar er blijft voldoende ruggengraat over om indien dat nodig is ook de sterkere vissen goed te kunnen blokken.


De rodhandle.

Drie meter is een ideale lengte om vanuit een boot te vissen, zeker als aan het einde van een dril vlak naast je boot de vis gestuurd moet worden, komen de pluspunten van deze kortere versie pas echt goed tot hun recht.
Kortom, een budgetvriendelijk geprijsde hengel met een hoog drilplezier!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -