Fox Royale Classic Bivvy

Persbericht Fox

Fox Royale Classic Bivvy 

Door Mario Taal


Persoonlijk ben ik niet zo'n visser die wat heeft met grote tenten. Niet dat ik die mega ruimte niks vind maar meer omdat mijn visserij dat simpelweg niet toelaat. Tussen mijn drukke baan en gezin door, plan ik mijn sessies in. Vaak zijn dit korte ochtend-, avond- of nachtsessies. Teveel gesleep met grote tenten is dan uit den boze. Ik kies dan vaak voor een brolly zodat ik razendsnel gesetteld zit en er meer effectieve vistijd overblijft.

Nu was ik afgelopen winter op zoek naar een tent die het gemak van de brolly zou hebben, maar toch dat extra stukje comfort zou kunnen geven. Ik was van plan om de gehele winter door te blijven vissen en dan biedt een brolly net even te weinig bescherming tegen de elementen. Daarnaast moest het ingepakt een klein pakket zijn en niet teveel wegen.

Ik had het geluk dat Fox juist op dat moment een nieuwe tent uitbracht: de Royale Classic Bivvy. Deze tent moest het volgens de mensen vanuit het hoofdkantoor gaan worden voor mij. Het was een perfect moment om de tent en de apart verkrijgbare winterskin uitvoerig te gaan testen. Startend in de winter tot aan de warmere zomerdagen zou deze set aan alle elementen van de natuur onderworpen worden.

De eerste kennismaking met de Royale Classic was aangenaam. Het ribsysteem waaruit de tent is opgebouwd, is voor de meesten in de karpervisserij allang niet meer onbekend. Het opzetten ging dus nagenoeg vanzelf. Wat mij al direct opviel was de bijna verticale achterkant van de tent. Hierdoor wordt er meer praktische ruimte gecreëerd aan de binnenzijde.

Belangrijk is om, wanneer de ribs in elkaar gezet zijn, men van achter naar voren werkt. Hierdoor komt het doek mooi strak te staan wat de regenafvoer weer bevordert.

De winterskin wordt geleverd in een kleine draagtas en het deed me verbazen dat daar nog zo'n groot doek uit kan komen. Dit komt omdat door nieuwe technieken waarmee de dikte van het doek tot het minimale gereduceerd kon worden. Eenmaal uitgepakt is de winterskin eenvoudig in één worp over de reeds staande tent te gooien.

Doordat alle afmetingen goed op elkaar afgestemd zijn, is de skin goed strak over de tent te spannen zodat de twee doeken elkaar niet raken. Vaak zie je dat bij het gebruik van wraps en winterskins gebeuren, waardoor de water afstotende eigenschappen rap verloren gaan, bij de Royale Classic dus niet!

De tent is natuurlijk ook prima zonder winterskin te gebruiken. Doordat de Royale Classic een verwijderbaar front heeft, is deze tevens te gebruiken als shelter. Prima dus voor de warmere periodes of voor de sessies overdag. Met het frontgedeelte ingeritst heb je voldoende ruimte voor een grote bedchair en blijft er ruim voldoende ruimte over voor de resterende spullen en zelfs een bivvytafel. Al met al toch best een grote tent dus!

In de maanden dat ik de Royale Classic Bivvy in mijn bezit heb, kan ik niet anders concluderen dan dat ik meer dan tevreden ben. Het grote gebruiksgemak en het comfort hebben er zelfs voor gezorgd dat ik mijn brolly vaker laat staan dan ooit tevoren.

Of het nu voor een sessie overdag is of voor één of meerdere nachten, deze tent komt tijdens elk van deze sessies tot zijn recht. Ben je op zoek naar een veelzijdige tent voor meer dan alleen nachtsessies? Dan is de Royale Classic Bivvy de tent die ik persoonlijk zou aanbevelen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -