Fox Rapide Load PVA Bag System

Review verzorgd door Fox Int.

Fox Rapide Load PVA Bag System

Door Jeroen Flokstra

De indrukwekkende nieuwe Rapide Load PVA Bag System-range verandert nu voorgoed de wijze waarop met PVA-zakjes wordt gevist! Kijkend naar wat voor vulsystemen beschikbaar waren, vond onze product ontwerpgoeroe, Scott Day, dat er nog altijd ruimte was voor verbetering, en hij wist precies hoe hij dat moest bereiken! Resultaat van vele maanden ontwikkelwerk en testen is hier het Rapide Load System!

Het mooie van de Rapide tool is dat hij niet alleen wordt gebruikt voor het vullen van je PVA-zakjes maar ook voor het dichtmaken ervan. Hierdoor hoef je niet langer met PVA-tape zitten rommelen terwijl je het PVA-zakje tussen je knieën houdt, wat zeer onhandig en tijdrovend is!

 

Met de Rapide tool wordt het PVA-zakje stevig vastgeklemd en hoef je hem alleen nog maar te vullen, de tool te draaien, de bovenkant van het PVA-zakje nat te maken en het zakje af te sluiten door het natte deel vast te plakken. Het systeem maakt alles zo snel en simpel: Scott kan een zakje vullen en dichtknopen in slechts 18,9 seconden, inclusief het omvouwen van de hoekjes!

Er zijn twee formaten van het vulsysteem verkrijgbaar: large en small. Voor de large tool zijn er drie maten PVA-zakjes: 85mm x 140mm (geperforeerd), 75mm x 175mm (dicht) en 85mm x 220mm (dicht). Voor de small tool zijn er twee maten PVA-zakjes: 55mm x 120mm en 60mm x 130mm die beide geperforeerd zijn.

Dit houdt in dat er in totaal 5 verschillende maten van het Rapide Load System verkrijgbaar zijn, allen inclusief de tool zelf, de speciale klemring en 25 stuks (20 voor de 75mm x 175mm en 85mm x 220mm) speciaal ontworpen PVA-zakjes. Navulverpakkingen voor elke maat zijn los verkrijgbaar 20 zakjes (75mm x 175mm en 85mm x 220mm) en 25 zakjes (alle andere maten).

Op elke verpakking staat heel handig afgebeeld hoe groot de PVA-zakjes worden die je met die maat krijgt. Het vissen met massieve PVA zakjes is nog nooit zo eenvoudig geweest, en voor iedereen in een mum van tijd aan te leren.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -