Fox Horizon Karperhengel strak en flexibel

Persbericht Fox  
 

Fox Horizon Karperhengel strak en flexibel

 
Door Mourad Aviara
 
Ik heb door de jaren heen vele hengels in mijn handen gehad, maar zelden ben ik zo enthousiast geweest over een hengel als de Fox Horizon 12ft 3lb Full Cork. 
 
Wat ik in mijn visserij graag in een hengel wil terugzien is dat de blank stug genoeg is voor (extreem) verre worpen, maar dat hij tevens parabolisch genoeg is om de klappen van de vis tijdens de dril goed op te kunnen vangen.
 
Zelfs voor vlak voor de kant vangt deze hengel zeer goed de klappen van de vis op.
 
Ik moet zeggen dat Fox met deze hengel de gulden middenweg heeft gevonden. Het is mogelijk om zelfs met 120 gram lood flinke afstanden te  werpen en tóch goed de klappen van een vis op te vangen, zelfs vlak voor de kant. 
 
Een net afgewerkte lijnclip, voor een maximale beetregistratie.
 
Dit laatste is juist ontzettend belangrijk, want in de laatste fase van de dril worden de meeste vissen verspeeld.
 
Een 40mm startoog bevordert het behalen van maximale werpafstanden.
 
De Horizon heeft een zeer smalle blank en is stijlvol afgewerkt. Hij is er in een sobere uitvoering met ergonomisch gevormde zwarte handgreep. 
 
Mourad  met een mooie vis.
 
Mijn voorkeur gaat echter uit naar de meer klassieke look met kurk. Het geeft me een beter gevoel van controle waardoor het drillen met deze hengels een absoluut genot is. 
 
Aan details is zeker gedacht, zoals een 40mm startoog, een lijnclip, een degelijke reelhouder en stootdop met fraai gegraveerd Fox logo. 
 
Een fraaie stootdop met daarin het Fox-logo.
 
Het meest indrukwekkend vind ik zijn veelzijdigheid. Zo gebruik ik hem met veel gemak en plezier in de Hollandse polders maar was hij ook perfect bruikbaar op bijvoorbeeld het meer van Bolsena in Italië tijdens de WCC wedstrijd in 2013.
 
Een ergonomisch gevormd handvat maakt het drillen van een karper tot een absoluut genot.
 
Kortom een strakke, lichte, oogstrelende stok met voldoende body om ver te kunnen werpen, maar met voldoende flexibiliteit om de vis correct af te drillen. Voor mij geen andere hengel.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -