Fox Flatliter uniek ‘bed and bag’ systeem

Persbericht Fox  

De Fox Flatliter uniek ‘bed and bag’ systeem

Door Mario Taal
 
Ik ben iemand die hoge eisen stelt aan al het materiaal dat ik gebruik, alles moet top zijn. Niet alleen aan het materiaal waarmee ik de vissen bejaag. Maar naarmate ik wat ouder word, zéker ook aan het materiaal dat mij persoonlijk comfort moet bieden. 
 
Niets is zo irriterend als al gebroken te zijn voordat je überhaupt je eerste vis gevangen hebt, of met een stijve rug en slaaptekort thuis te komen omdat je niet goed hebt gelegen. 
 
 
Een goede bedchair is dan een must en mijn keuze voor een bedchair is dan ook niet zomaar gemaakt! Nu heeft Fox genoeg bedchairs in zijn assortiment, waarbij de Flatliner toch wel het paradepaard is. 
 
 
De luxe van dit bed is uniek. Alleen heeft het voor mij persoonlijk ook zijn bijkomstigheden. Hij is voor mijn visserij waarbij ik vaak korte nachtjes maak, net iets te fors en te zwaar. 
 
 
Vaak worden de spullen naar de stek gelopen. Ik wil mijn uitrusting en het gewicht daarvan daarom altijd tot het minimum beperken. Binnen een half uur na aankomst op de stek wil ik aan het vissen zijn. Mijn wens voor het ultieme bedsysteem werd met de komst van de FX Flatliter al snel ingewilligd. 
 
 
Na de lancering van de uiterst succesvolle Flatliner bedchair, werd het de ontwikkelaars van Fox al snel duidelijk dat de meeste vissers hun bedchair bijna alleen nog gebruikten als bed. Dat terwijl er op de gebruikelijke bedchairs en dus ook de Flatliner, verstelknoppen zitten om de bedchair te kunnen gebruiken als stoel. 
 
 
De meeste vissers installeren echter hun bedchair zo plat mogelijk, om slechts als bed te dienen. Mede daardoor was en is  de Flatliner nog steeds zo geliefd. Hiervan kan je de verstelknoppen namelijk 180 graden wegdraaien, waardoor ze niet in de weg zitten wanneer je op het bed ligt. 
 
 
Met dit gegeven in het achterhoofd zijn de productontwikkelaars van Fox aan de slag gegaan om het perfecte bed-systeem voor aan de waterkant te ontwikkelen. Hierbij moest echter wel het comfort van de Flatliner behouden blijven, en dit is gelukt!
 
 
Op de Flatliter zijn de dubbele achterpoten vervangen door twee inklapbare lichte maar stevige enkele poten aan de voor- en achterkant. Iets wat we al kennen van de bedchairs uit het verleden maar nog niet op deze manier waarbij je ze tegen het bed weg kunt klappen. 
 
 
Hiernaast werden de stelknoppen totaal verwijderd en nam men een simpel scharniersysteem daarvoor in de plaats. Het moest tenslotte een bedsysteem worden die men enkel en alleen zou gaan gebruiken om op te gaan slapen. 
 
 
Dit zijn slechts twee aanpassingen van de vele die men toepaste, maar zijn wel de meest gewichtbesparende verschillen. Het beperken van het gewicht was echter nog niet genoeg.
 
Men wilde het ook mogelijk maken om er een slaapzak aan te bevestigen en deze te kunnen laten zitten. Hierdoor hoef je niet iedere keer je slaapzak in een andere zak te proppen. In plaats daarvan kun je in een oogwenk je bed uitklappen, poten verstellen en is je bed gereed voor een goede nachtrust. 
 
 
Is de sessie voorbij, dan klap je alles in één geheel weer in elkaar en het bed is opgeruimd. Na maanden van ontwikkelen was het unieke bedsysteem geboren: het FX Flatliter bed and bag systeem. 
 
Ik gebruik deze Flatliter nu ruim zes maanden, op zelfs de meest oneffen ondergronden en tijdens diverse weersomstandigheden. Voor de zomer tot in de late herfst voldeed de 3-season slaapzak prima. 
 
 
Voor de koudere maanden heb ik gebruik gemaakt van de 5-season slaapzak. Beide zijn speciaal gemaakt voor de Flatliter en de 3-season wordt standaard meegeleverd. 
 
Na ruim zes maanden van intensief gebruik kan ik niet anders zeggen dat ik meer dan tevreden ben en het een echte aanrader kan noemen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -