Fox Flatliner Kingsize bedchair

Review Fox

Fox Flatliner Kingsize bedchair 

Hans van den Brink

Bigger….Better…Best! Dat is kort gezegd een mooie omschrijving van de Fox Flatliner Kingsize bedchair. Als zwaargewicht (en dat bedoel ik letterlijk!) binnen de karpervisserij ben ik met mijn bijna twee meter en ruim 110 kilo lichaamsgewicht nogal eens wat problemen tegengekomen op het gebied van slaapcomfort.

Na verschillende merken en modellen bedchairs te hebben gebruikt, kan ik bij de Flatliner Kingsize absoluut zeggen dat dit het meest comfortabele bed is, waar ik ooit op heb gelegen.


Geen last meer van mijn rug of zo stijf als een plank uit mijn slaapzak rollen.

Niet alleen bij een korte sessie van een of twee nachtjes, maar ook de langere sessies blijft het fantastisch liggen en word je dus heerlijk uitgerust wakker. Tenzij je er regelmatig uit mag voor een aanbeet natuurlijk!

Natuurlijk is de Flatliner Kingsize voorzien van een zeer duurzame en heerlijke fleece matras welke ondersteund wordt door een zeer stevige constructie met heavy-duty elastieken. Naast het grote ligcomfort is de Flatliner Kingsize, evenals zijn kleine broertje de standaard Flatliner, voorzien van veel pluspunten in het design.



Absoluut kenmerkend voor de Flatliner Kingsize zijn de wegklapbare draaiknoppen, die er voor zorgen dat er een volledig vlak bed kan worden gecreëerd. Geen last meer dus van die vervelende knoppen in je zij.

De poten zijn voorzien van een gemakkelijk draaisysteem dat er voor zorgt dat je letterlijk in een handomdraai de poten in- en uit kan schuiven. Ook zijn de poten voorzien van een duidelijke markering die aangeeft waar het maximum ligt, zodat je geen risico loopt dat je ze per ongeluk te ver uitschuift en ze eventueel zou kunnen beschadigen.
 


Tijdens transport is zo’n groot model bedchair allesbehalve gemakkelijk. Hoe je het ook wendt of keert, je stopt hem niet maar zo even in je fietstas.

Groot voordeel aan de Flatliner Kingsize is dat deze nagenoeg volledig vlak opklapbaar is. Geen uitstekende poten dus, waar weer van alles aan blijft hangen.

Daarbij komt dat ook deze Kingsize variant een extra groot scharnier heeft bij het voeteneind zodat je hem gewoon kunt dichtklappen inclusief een 3-season slaapzak! 

Alles bij elkaar opgeteld een absolute must voor de grotere of wat gewichtiger karpervissers onder ons!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -