Fox Duo-Lite Twin Tip Specialist gaat mooi krom

Persbericht Fox

Fox Duo-Lite Twin Tip Specialist gaat mooi krom 

Door Kristof Verbeeck

Hoog tijd om nog eens een product review'tje op tafel te leggen. Deze keer wil ik het met jullie eens hebben over de nieuwe Fox Duo-Lite Twin Tip Specialist hengels en meer bepaald over de 3,30 meter compacte hengels.

Zoals de twin tip beschrijving het zegt heeft deze hengel twee secties: eentje met een 1,75 lb testcurve en een iets stuggere 2,25 lb testcurve. De hengel is wonderbaarlijk mooi afgewerkt met een ultradun kurken handvat.

De Duo-Lite hengels hebben geen wit gekleurde top, wat ik zelf heel prettig vind. Ik gebruik deze hengels in de eerste plaats in combinatie met Fox Microns, dus ik hoef niet direct een zichtbare beetregistratie aan de top van de hengel.

Deze kleine versie -er bestaan ook nog drie modellen met een 3,60m lengte- is lekker compact om op te bergen of mee te nemen. Dat vind ik zeker een pluspunt. Met die korte lengte kan je de vis ook dichter in de kant brengen, waardoor je de vis gemakkelijker kan netten. Ook al is deze hengel aan de kleine kant, hij is zeker bereid om grootse prestaties te leveren. Wees daar maar zeker van !

Ik heb deze hengels op 23 november voor de eerste keer kunnen testen. Ik heb de hengels voorzien van een Matrix Super Feeder 5500 molen, maar je kan er evengoed een Fox Eos molen met vrijloopsysteem mee gebruiken.

Aangezien ik een liefhebber ben van het method feedervissen, heb ik een Matrix 30 gram medium inline method feeder aan mijn 0,28mm Matrix Submerge lijn bevestigd. Met deze setup kan je een heel groot gebied bevissen.

Ik heb op diverse plekjes geprobeerd om een karper tot een aanbeet te verleiden. Zelfs afstanden van 65-75 meter zijn hiermee mogelijk. Dit is maar een klein werpgewichtje, waardoor de hengel nauwelijks onder druk komt te staan.

Werpgewichten van ongeveer 50-65gr moet de hengel ook aankunnen. Neem je de iets stuggere 2,25lb sectie, dan heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden. Moet ik nog vermelden dat het drillen van karper hiermee een waar genot is?

Heb je een degelijke vis aan de haak, die zich ook nog eens heftig verzet? Dan mag je er van op aan dat de hengel een flink eind doorbuigt. De hengel zal dus buigen, maar nooit barsten!

Ben je iemand zoals ik die graag veel vis vangt? Die graag karper op die hielen zit maar met plezier tussendoor een brasem vangt? Zit je graag aan de kant van zulke kleine, gezellige en intieme plasjes waar je maximaal 50-70 meter kan werpen? Hou je van echte kromme hengels?

Dan is dit echt wel iets voor u! Deze Duo-Lite hengels bevinden zich bovenaan het Fox Specialist lijstje, deze prachthengels staan dan ook garant voor jarenlang plezier. Met zulke sublieme stokjes haal je tevens twee hengels of een multifunctionele hengel in huis.

Meer info over deze Fox Duo-Lite hengels is te vinden op de website van Fox. Je kan deze momenteel ook wel verkrijgen bij je lokale Fox verkooppunt.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -