Fox Cookware degelijk en efficient

Persbericht Fox  
 

Fox Cookware degelijk en efficient

 
Door Chris de Clercq 
 
Na eventjes de kat uit de boom te hebben gekeken, is ook Fox afgelopen jaar met een kooklijn op de markt gekomen. Naast een handige, compacte en krachtige gaspit en een windscherm om het koken efficiënter te laten verlopen, zit er ook een waterketel (2 formaten) en een pot- en pannenset (3- en 4-delig) in het assortiment. 
 
Als Pot & Panner van het eerste uur, stond ik natuurlijk te popelen om de Fox Cookware aan een stevige praktijktest te onderwerpen. 
 

Compact en degelijk.
 
Eén van de vervelendste zaken van het lichtgewicht kookgerei dat in de hengelsport- en campingzaken wordt aangeboden, is de waardeloze anti-aanbaklaag die al na een paar kooksessies loskomt met alle gevolgen van dien. 
 

Anti aanbak, maar dan deftig.
 
Fox koos er daarom voor te investeren in een écht goede non stick coating. Dankzij de dikkere aluminiumwanden komt er niet bij het minste duwtje een buts in de kookset. Iets dat ik na een jaar intensief kokkerellen met de Fox Cookware alleen maar kan bevestigen!
 
Nog even wat krimpkous stomen.
 
Ook aan andere details werd de nodige aandacht besteed: stoomgaatjes in de deksels, handige maataanduidingen in de potten en duurzame wegklapbare handvatten maken het geheel tot een uiterst gebruiksvriendelijke set die er dankzij de oranje soft touch handgrepen en het mooie donkergrijs geanodiseerde aluminium bijzonder fraai uitziet.
 

Handige maataanduidingen.
 
Bovendien laat de beide sets zich heel compact opbergen omdat ze net als de Baboesjkapoppetjes mooi in elkaar passen, deksels incluis.
 

Als baboesjkapoppetjes.
 
En dan heb ik het nog niet gehad over de indrukwekkende innovatie die zich onder de kookketel bevindt. Het heat transfer systeem bestaat uit een reeks aluminium plaatjes die –net als je radiators thuis- het contactoppervlak aanzienlijk vergroten waardoor warmte véél efficiënter wordt uitgewisseld. 
 

Pot en pan vangst.
 
Ideaal dus om supersnel een bakje koffie of thee te zetten of nog snel die krimpkous van je rig in de juiste vorm te stomen!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -