Fox Chod Rigs: Gemak dient de mens

Persbericht Fox

Fox Chod Rigs: Gemak dient de mens 

Door Léon Derksen

Het was teamgenoot Chris de Clercq die mij overtuigd heeft de chod rig toch eens een serieuze kans te geven. Dit door zijn enthousiaste verhalen over de successen behaald met deze rig en enkele varianten hierop. Ik spreek alweer over enkele jaren geleden en ook toen was deze rig al bij een groter publiek bekend.

Toch heb ik, en velen met mij, eerst wat terughoudend gereageerd op deze in eerste instantie vreemd uitziende montage. Het spreekwoordelijke ‘zetje’ van Chris in combinatie met het bevissen van een water met veel vuil op de bodem was voldoende motivatie deze rig in te zetten.

In eerste instantie was het nog zoeken naar de meest geschikte materialen voor een perfect werkende rig. Inmiddels heeft Fox een scala aan prachtige producten voor het fabriceren van een op elke situatie afgestemde chod rig montage.



Afgelopen jaar op Carp Zwolle werd duidelijk dat er ook veel vraag is naar een kant en klare chod rig. Helaas voor de vele bezoekers was het ten tijde van de beurs al wel bekend dat deze zou komen maar op dat moment nog niet leverbaar.

Het wachten wordt echter meer dan goed gemaakt met deze goed afgewerkte en knap geknoopte rigs. De rigs zijn per drie stuks verpakt en in verschillende haakmaten verkrijgbaar. Het gebruikte Trans Khaki Rigidity in de 25lb (haakmaten 6, 7 en 8) en 30lb (haakmaten 4 en 5) uitvoeringen zorgt ervoor dat de rig zijn gebogen vorm mooi zal behouden.

De blisterverpakking is voorgevormd waardoor de rigs in de verpakking niet vervormen. Ook na het openen is de binnenverpakking te gebruiken om de rigs op te bergen. Uniek voor deze Fox chod rigs is dat ze niet zijn afgewerkt met een ringetje maar met een Micro Hook Ring Swivel.

Voordeel hiervan is dat je de pop-up nog steviger kunt bevestigen door de swivel deels in het aas te trekken, ook krijgt de pop-up hiermee meer bewegingsvrijheid.

Meerdere vissen heb ik dit voorjaar op deze voorgeknoopte rigs kunnen vangen. Zodat ik ook uit ervaring kan spreken dat ze zeker niet onderdoen voor mijn vertrouwde eigen geknoopte chod rigjes.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -