Fotowedstrijd Totalfishing Rawbite plug van Westin

Fotowedstrijd Totalfishing 

Rawbite plug van Westin 

Het Deense hengelsportmerk Westin is al jaren een begrip in de Scandinavische landen. Dat daar veel tot zeer veel snoek te vangen is, weten we zo langzamerhand wel. Als je kunstaas wilt ontwikkelen, dan is hier water en snoek genoeg om je product te testen.

Net als in ons landje trouwens en vandaar dat ook hier veel innovatieve kunstaasjes vandaan komen. Grenzen zijn er niet meer in deze economische wereld en dat brengt voor ons sportvissers zo zijn voordelen.

Westin is sinds een aantal jaren ook een kijkje in ons land komen nemen en biedt inmiddels een erg mooi pakket roofvisproducten in de Benelux aan. Voor 2016 is er weer een fopaasje bijgekomen, dat wel wat extra aandacht verdient.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Luc Coppens het bevlogen visitekaartje van Westin en daar hebben wij als roofvissers en Westin natuurlijk baat bij. Hij was het ook die mij op de nieuwe serie Rawbite attendeerde.

Bij mijn vraag wat deze plug voor heeft op andere soortgenoten, was zijn enthousiasme niet te stuiten. "Dit wordt Dé plug van 2016", volgens Luc, die van verschillende kanten te horen had gekregen dat de voorganger van de Rawbite, de Tjocke, bij een select gezelschap als geheim wapen bekend stond.

De Rawbite is dus de Tjocke in een nieuw modern jasje en gaat vele roofvissers succesvol maken. Deze plug is er inmiddels in twee maten, 11 en 15 centimeter. De kleinste is 26 gram en de grootste 61 gram. De diepgang is afhankelijk van de vistechniek, maar varieert van 1 tot 3,5 meter.


Deze 'Short and Fat badass' plug is volgens Luc Coppens Dé plug voor 2016.


Ze zijn Floating, wat wil zeggen dat ze drijven, wat weer als voordeel heeft dat als je ophoudt met binnendraaien of de vaart uit je boot haalt, de plug naar de oppervlakte komt. Hierdoor kan je onderwaterobstakels uit de weg gaan en bij het trollen met twee hengels, zal de plug, als je een aanbeet krijgt op de andere hengel, vanzelf weer naar de oppervlakte komen.

Het is een kunstaasje met een buikje en Westin noemt hem niet voor niets 'Short and Fat Badass'. Met zijn mooie uitslaande beweging kan je hem zowel snel als uiterst langzaam vissen. Gemaakt van keihard ABS plastic heeft het voordeel dat de plug niet door scherpe tanden wordt vastgehouden, maar 'doorglijdt' en de dreg de kans geeft te penetreren.

Deze dreggen zijn trouwens hoge kwaliteit haken (staal/carbon) uit Japan, dun en uiterst scherp. Verder heeft de Rawbite een doffe ratel en geeft het Long Cast Ball Systeem je de mogelijkheid om ver en uiterst precies te werpen.
Er zijn veel attractieve kleuren en handgeschilderde uitvoeringen.

Fotowedstrijd met een willekeurig Westin kunstaasje.
Omdat Westin er van overtuigd is dat deze plug favoriet wordt bij menig kunstaasvisser, hebben zij een aantal pluggen beschikbaar gesteld, voor degene die een foto kan opsturen naar Totalfishing, waarbij een bij jou favoriet Westin kunstaasje (shad/jerkbait/plug enzovoorts) duidelijk te zien is.


Ook bijvoorbeeld een shad van Westin kan in deze fotowedstrijd gebruikt worden.


Voor de duidelijkheid, het hoeven geen megavissen te zijn en de vis hoeft niet onnodig lang het kunstaas in de bek te houden voor een foto. Gewoon een leuke foto.


Win één van de drie vijfdelige Rawbite pluggensets met een leuke foto.
 

Onder de deelnemers verloten wij drie pakketten met diverse Rawbite pluggen, die als het mogelijk is op de komende VISMA op 4, 5 en 6 maart worden uitgereikt. Je hebt tot 20 februari de tijd om mee te doen met deze leuke wedstrijd.

Succes,
Berthil.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -