Fishing Expedition Thailand 2015 (Deel 3)

Fishing Expedition Thailand 2015 (Deel 3) 

Door Tonio de Clercq

Zon, lekker eten, frisse Chang (Thaise pint), vriendelijke mensen én veel vis, wat wil een mens nog meer? De vissen en dan vooral de Mekongs en Siamese Karpers zijn echte krachtpatsers want een dril kan makkelijk 45 minuten duren en dan is het ‘werken’ geblazen.

Maar als je tenslotte op de foto kan met deze prachtige en soms zeldzame vissen, is de verzuring van de armen en rug snel vergeten.

Wat mij ook opviel is dat de zorg voor deze pareltjes heel serieus werd genomen. Geen nodeloos bruut trekken bij het binnenhalen van de vis en na de vangst mochten ze een 10-tal minuten bekomen in een drijvende kooi waarin een luchtpomp extra zuurstof toediende.


Revalidatiecentrum, een drijvende kooi aangesloten op een luchtpomp.


De visser, die kreeg echter geen extra zuurstof en kon soms dadelijk terug aan de slag - waar ik niks op tegen had welteverstaan.
                                                              

Stingray uit de vijver.

Op een gegeven moment riep de helper, “Fish on!” en onmiddellijk zei hij dat het de Giant Freshwater Stingray was. Ik stond versteld toen het wel degelijk deze soort was die op de oever lag. Ongelooflijk hoe deze mensen perfect weten waar ze mee bezig zijn. Hoedje af!


Eén van de Giant Stingrays op de vijver van 30 kilo kunnen strikken.

Mijn eerste Stingray was toen ook een feit en we hadden zelfs nog een dag op de Mae Klong voor de boeg waar we ook nog eens drie Stingrays wisten te vangen.


Mijn eerste Stingray op de Mae Klong Rivier 40 kilo.


Mae Klong Stingray nummer twee.


De stekel van de rog is scherp en gevaarlijk.
      

Het is en blijft een raar maar o zo mooi wezen.


Stingray into the net.


                 

Schietgebedje voor goede vangst helpt wel degelijk.


Een kolos van een hagedis tussen de huizen.                     


Monk statue langs Mae Klong Rivier.    


Eén van de vele tempels langs de rivier.


De grootste was 40 kilo en ook al is het beter dan géén vis vangen, je blijft toch verlangen naar dat River Monster van 250 kilo dat door je hoofd blijft spoken. Boys will be boys, haha. En des te meer een reden om zeker nog terug te gaan naar dit prachtige visparadijs.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -