image description

Finale PKC, beperkte ruimte voor vrije vissers

Korpsvissen.nl  

Finale PKC, beperkte ruimte voor vrije vissers  

Aanstaande zaterdag 9 december wordt de finale gevist van de PENN Korpscompetitie 2017. De wedstrijd vindt plaats tussen 09.30 en 13.30 op de stranden van Walcheren. 

Vak A wordt uitgezet bij hotel Westduin, ten westen van de strandovergang bij het paviljoen Piet Hein. De vakken B tot en met E worden uitgezet vanaf Zoutelande dorp tot en met de Joossesweg te Westkapelle. Dat betekent concreet dat het aantal plaatsen voor vrije vissers beperkt is tot het strand tussen Dishoek en Zoutelande Speeltuin. 

In de PENN Korpscompetitie, die wordt gevist onder auspiciën van Sportvisserij Nederland, wordt door 34 teams gevist om de titel Nederlands Kampioen Korpsvissen. Na de eerste vier wedstrijden gaat het SPRO Zeevisteam riant aan kop, maar met 34 deelnemende teams is de eindoverwinning allerminst zeker. 

Voor het podium en afvaardiging naar het Wereldkampioenschap zal zaterdag nog de nodige strijd geleverd gaan worden. Maar ook in de middenmoot en in de staart van de rangschikking zullen teams deze laatste dag gebruiken om nog een plaatsje te stijgen.

De teams zijn afkomstig uit heel Nederland. Totaal nemen 238 individuele vissers deel aan de competitie. Je kunt gerust zeggen dat de top van strandvissend Nederland deze zaterdag op het strand aanwezig is. 

En iedereen is welkom om de teams aan het werk te zien! Het strand is namelijk gewoon toegankelijk. We vragen alle vrije vissers vandaag rekening te houden met de keuze van hun stek.

De dagorganisatie is in handen van HSV Westkapelle en voor de wedstrijd is een vergunning afgegeven door de gemeente Veere. 

De competitie wordt ondersteund door hoofdsponsor PENN, mediapartner Zeehengelsport Magazine, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Midwest Nederland, verschillende verenigingen en detailhandels. Het belangrijkste werk gebeurt echter door tal van vrijwilligers die allen een deel van de organisatie op zich nemen.

Meer informatie is te vinden op de site www.korpsvissen.nl. De foto’s en de complete uitslag van deze finaledag worden eveneens op deze site gepubliceerd, maar natuurlijk berichten we jullie hier zelf ook nog over.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vissen vanuit een kajak (1)
Willem Moorman -
image description
Samenwerking Visreis.nl en Ultracast
Willem Moorman -