Federatief Kampioenschap Zout in nieuw jasje

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Federatief Kampioenschap Zout in nieuw jasje

Sportvisserij Zuidwest Nederland organiseert al jaren het Federatief Kampioenschap Zout. In 2012 wordt dit kampioenschap in een nieuw jasje gegoten: meer aandacht voor jeugd, dames en verenigingen en dat samen met een kwaliteitsimpuls: Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft de ambitie om het kampioenschap uit te laten groeien tot een zoute happening voor alle vissers in het zuidwesten van het land.

Op zaterdag 20 oktober 2012 is het kampioenschap gepland. Op het strand van Kijkduin, waar twee weken laten het NK gevist wordt, worden twee van de vijf vakken exclusief gereserveerd voor dames en jeugd. Het kampioenschap van de verenigingen wordt bepaald door de vakpunten van de drie hoogst geëindigde vissers uit drie verschillende vakken bij elkaar te tellen. Verenigingen met jeugd en/of dames hebben dus extra kansen!

Bij een serieuze wedstrijd hoort een serieuze waardering van de vissers en daarom is niet alleen de organisatie in orde, ook de prijzentafel mag er zijn. De wisseltrofeeën van de kampioenen zullen bovendien op het verlanglijstje van iedere zoute visser komen te staan.

Voor deze wedstrijd van vier uur zijn álle leden van de bij Sportvisserij Zuidwest Nederland aangesloten verenigingen welkom. Aanmelden kan via het secretariaat van je vereniging.

Sportvisserij Zuidwest Nederland is federatie van hengelsportverenigingen voor de provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Bij de federatie zijn zo’n 250 hengelsportverenigingen aangesloten. Dan heb je het over circa 141.000 sportvissers.

ANDEREN LAZEN OOK