image description

Federatief Kampioenschap Kustvissen

Inschrijving Federatief Kampioenschap Kustvissen geopend. Zaterdag 11 april 2020 organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland het Federatief Kampioenschap Kustvissen op het strand van Hoek van Holland.

Een heus kampioenschap waarbij er diverse ereprijzen en natura prijzen te verdienen zijn. De beste 40% van elk vak plaatst zich voor het Open Nederlands Kampioenschap te Noordwijk in het najaar.

 Tussen de 150 en 200 gedreven kustvissers bestaande uit jeugd, dames en heren, waaronder meerdere wereldkampioenen, zullen proberen zoveel mogelijk vis te vangen volgens het “catch and release” systeem. Hierbij worden de gevangen vissen onmiddellijk na de vangst in een grote emmer met zeewater geplaatst. De controleurs zullen de vissen dan zo snel mogelijk opmeten en weer uitzetten in het water.

Vissoorten

De verwachte te vangen vissoorten zijn bot, zeebaars, tarbotjes en nog wat wijting, schar of gul (kleine kabeljauw).

Waar?

Plaats van bijeenkomst is het altijd gezellige clubhuis aan het strand van Watersportvereniging Hoek van Holland welke zich op 5 minuten lopen bevindt (langs de slagboom achter de snackbar) door de duinen vanaf de parkeerplaats aan de Rechtestraat.

Planning

De wedstrijd begint om 9:00 uur en zal tot 13:00 duren. Vanaf 06:00 is het clubhuis geopend en kunnen de vissers boven terecht voor een kop koffie. Bezoekers van deze wedstrijd zijn hier ook welkom en na afloop van de wedstrijd zal er beneden vis met friet worden gebakken, altijd lekker na een actieve dag aan het strand. De prijsuitreiking zal omstreeks 15:30 in het clubhuis plaatsvinden. Er zal worden gevist in vakken, de jeugd en dames vissen links van het clubhuis en de heren rechts van het clubhuis richting Monster.

Inschrijven 

Voor meer informatie en voor de inschrijving voor de wedstrijd klik hier

Al met al de moeite waard als je geïnteresseerd bent in sportvissen, het wedstrijdelement en de heerlijke frisse neus na het strandbezoek, wees dus welkom!