Fauna Hengelsport voor de tweede keer gastheer voor de Langeland vissers

Fauna Hengelsport voor de tweede keer gastheer voor de Langeland vissers 

Door Ron Smits

Zondag 22 maart was het weer zover. De groep Langeland vissers kwam al weer voor de derde keer bij elkaar om gegevens uit te wisselen. Willy Gryp en Kees Michielsen hadden alles weer tot in de puntjes verzorgd.  

Bart had net als vorig jaar zijn 1300 m² winkel in Raamsdonksveer weer beschikbaar gesteld om de 205 sportvissers te ontvangen.


Gezellige drukte in de winkel met een oppervlakte van 1300 m² van Bart.


De sportvissers die hun vismateriaal wilden vervangen en/of aanvullen was er volop gelegenheid en volop keus.


Natje, droogje en gezelligheid op de parkeerplaats.


Bovendien gaf Bart ook nog eens 15% korting op de aankopen. Op de parking was een heuse Brabantse friteskraam van CDL Events om de inwendige mens te versterken.


Heerlijke frites voor hongerige magen.


Ook voor een natje was gezorgd in de 'meet'n'greet' tent op de parkeerplaats.


Willy verzorgde het natje in de meet'n'greet tent.


In de winkel werd er informatie gegeven over het vissen op Langeland, maar ook over een mogelijk nieuw verblijf op Langeland. Rudy en Chris waren aanwezig om hun vorig jaar aangekochte Stubbegaard met twee zes persoonsappartementen en één vier persoonsappartement te tonen.


Chris en Rudi van Stubbegaard op Langeland.


Na een jaar van verbouwen en bouwen is het zover dat in mei de eerste gasten naar de Stubbegaard komen. Het adres is Haveskovvej 11, 5932 Humble Fodslette, Langeland Denemarken.

Ook Sven Vervloesem was aanwezig. Sven gaat in de toekomst op Langeland de vele sportvissers gidsen bij het gulvissen vanaf de boot met shads. Zijn vader Vic woont op Langeland en daarom is Sven met grote regelmaat te vinden op het water rond het eiland Langeland, waar hij de vele gullen het leven zuur maakt.


Sven en Ron bij de info stand van Rudi en Chris.


Bright baits was aanwezig met een grote stand op de parkeerplaats, waar Joachim Hautekeete zijn prachtige shads produceerde in bijna alle gewenste kleuren en formaten.


Joachim adviseerde de vissers over de shads.



Vincent van Gemert had veel belangstelling. Hij verhuurt op Langeland zijn boot en caravan.

Namens het Team Total Fishing International was ondergetekende aanwezig om advies te geven voor het vissen vanaf de kant op zeeforel, gul, platvis en geep. De door mij geteste wobblers vonden gretig een nieuwe eigenaar.

Uit de vele vangst berichten bleek dat veel zeeforel, maar ook gul aan deze wobblers sneuvelden. Zie ook de vele artikelen en foto’s op Facebook.

Velen kregen op verzoek per email veel stekken informatie over de mogelijkheden over het vissen vanaf de kant.


De gelukkige winnaar van de waardebon van 100 euro.

Er werd ook een waardebon verloot van € 100 voor een verblijf op de Stubbegaard. Bij vertrek kreeg iedere bezoeker ook nog eens een lekker gevulde goodie bag. Deze dag is zeker voor herhaling vatbaar.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -