Exocet Distance Casting Monofilament getest

Exocet Distance Casting Monofilament getest

Door Léon Derksen
 
Wie kent het gevoel niet. Een eerste aanblik, vertwijfeling waar te beginnen en welke materialen in te zetten om uiteindelijk succesvol te zijn. Wat zijn de mogelijke risico’s en hoe gaan we daar mee om? 
 
Vragen die telkens weer opkomen als we voor een eerste keer aan de oever van een nieuw water staan. De ene keer kan het subtiel en gevoelig. Een andere keer moet het materiaal juist tegen een stootje kunnen. 
 
Dit laatste is het geval op het water waar ik momenteel tracht mijn visje te vangen. Steile stenige taluds begroeid met driehoekmosselen en overhangende struiken en bomen vragen om een sterke lijn die wat kan hebben.
 

Materiaal moet soms tegen een stootje kunnen.
 
Verheugd was ik dan ook toen ik hoorde dat de nieuwe Exocet lijn in een 0,40 mm uitvoering zou verschijnen. Op het moment van schrijven is deze lijn volop in de winkel te verkrijgen en heb ik inmiddels naar volle tevredenheid de nodige ervaring opgedaan met zowel een dunnere uitvoering als de genoemde 0,40 mm uitvoering. 
 

Slijtvast met zeer goede werpeigenschappen.
 
De lijn wordt geleverd in een metalen blik welke de lijn op zich niet beter maakt maar wel het gevoel geeft dat er met zorg mee omgesprongen is. De lijn is voldoende taai om schuurbestendig te zijn maar niet zodanig dat de aanwezig rek mij stoort. Dit uit zich naast slijtvastheid in een lijn met zeer goede werpeigenschappen. Zelfs de dikste uitvoering laat zich bovendien uitstekend knopen.
 

Nodige ervaring opgedaan met de lijn.
 
Fox staat bekend om het feit dat de genoemde diameter ook overeenkomt met de lijn en de genoemde treksterkte gemeten is op de knoop, wat zeker geen vanzelfsprekendheid is in de hengelsport. De Lo-Vis groene kleur van deze relatief zware lijn maakt dat de lijn goed wegvalt tegen de bodem. De Exocet lijn wordt geleverd in een 0,309 - 0,331 – 0,350 en 0,40 mm uitvoering en geleverd op 1000 meter spoelen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 122 : Droog op karper
Willem Moorman -
image description
De Allrounder: Karper op de vaste stok.
Willem Moorman -