Europese presentatie nieuwe Honda BF60

In Southampton (UK) presenteerde Honda Europa voor het eerst de hagelnieuwe Honda BF 60 aan de internationale pers. Total Fishing was uitgenodigd en Eric Marteijn testte daar voor u dit indrukwekkende stuk nieuwe techniek. Foto’s: Eric Marteijn, Honda Europa, Steef Meijers.

Europese presentatie nieuwe Honda BF60

door Eric Marteijn

Vrijdag 3 juli vond in de Royal Southern Yacht Club  aan de zuidkust  van Engeland nabij Southampton de presentatie van de gloednieuwe Honda BF 60 buitenboordmotor plaats. Totalfishing was erbij met andere vertegenwoordigers van toonaangevende vis- en plezierboot tijdschriften uit Nederland, Zwitserland, Italie en Griekenland.



Moedig en zakelijk om in deze periode met een teruglopende markt (bijna 20% in Europa voor Honda Marine) zo nadrukkelijk het gat in het Honda assortiment (er was geen motor tussen de 50 en 75 pk) met deze indrukwekkend vernieuwende motor in te vullen. De motor is temidden van de concurrenten erg licht in gewicht, zuinig in gebruik en voorzien van (weer) een aantal technische verbeteringen die de performance en daarmee de gebruikerstevredenheid doen stijgen.


Martin Sanders, General Manager van Honda Marine Europe heet enthousiast alle aanwezigen welkom bij de presentatie van de Honda BF60.
 

De klant wil een motor die gemakkelijk start, die zich makkelijk laat onderhouden en weinig slijtage kent. Natuurlijk vervuilt de motor het watermilieu niet en is er maximaal ingezet op zo laag mogelijk brandstof verbruik.  Er is nu ook een Eco mode instellling waarbij in de range van 2000- 4500 rpm extra focus op minimaal brandstof verbruik ligt.
Geavanceerde technologie (zowel in overbrenging, als brandstof injectie als toepassen van “kogellagers”) zorgt voor extra kwaliteit in prestatie. Het gaat daarom allemaal weer net iets meer “smooth” onder de motorkap en dat zien we terug in alle grafiekjes die de revu passeren.


Alle boten werden gecontroleerd en vaarden veilig in colonne de drukke haven uit op weg naar The Solent waar het testgebied was uitgezet.
 

Maar we merken het vooral als we later op de dag typische visboten van de nederlandse markt zoals de Alumacraft Classic 165 (zoet) of de Warrior 165(zout) kunnen testen op The Solent, de zee tusssen de kust en het eiland Wight. Iets minder wind had wel gemogen, maar af en toe kon het gas even goed open…..


Zonder enige problemen werden de golven genomen door de Warrior 165 uitgerust met de Honda 60 BF en…. Zonder nat te worden!
 
Wat een versnelling met nauwelijks geluid, laat staan trillen: de Warrior en de Alumacraft in no time in plan’e door de zogenaamde Blast Technology.
Een prima extra voor de trollers onder ons is de mogelijkheid om met simpele handbewegingen de snelheid met stapjes van 50 rpm tussen 700 en 1000 rpm te varieren. 


Total Fishing auteur Eric Marteijn bewondert  het  fraaie design van de nieuwe Honda BF 60.

En dan is er natuurlijk het design. Het is erg fraai en functioneel: smaller  (“wedge-shaped”) en iets hoger. Een “plaatje” achter een aluminium boot zoals de Alumacraft. Er zijn 6 types: met kort en langstaart, met en zonder knuppel, met en zonder extra power,....


De laatste technieken zijn in de nieuwe BF60 verwerkt

Kortom….ik maak me geen zorgen of deze motor zijn weg zal vinden naar de wereld van de sportvissers….. Vanaf september kunnen de dealers hun bestellling plaatsen en ik vermoed dat in het vroege voorjaar van 2010 we de eerste gelukkigen op het water zullen ontmoeten. Tegen die tijd zullen we deze motor nog eens uitgebreid gaan testen in o.a. Tilleruitvoering. We houden u op de hoogte!

Kijk en geniet van onderstaande foto’s van dit indrukwekkende apparaat!

Klik hier voor mee info over de Honda bb-motoren!

 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Westin Edge Dynamic spin G.C.getest
Willem Moorman -
image description
Test DK River hengel
Willem Moorman -
image description
Test Godfather III Specialist 270 Spinning.
Willem Moorman -