image description

Eindelijk lente!

Ondanks dat ellendige virus heb ik toch nog aantal leuke sessies gedraaid. Dinsdag uiteraard nog even geprobeerd een snoekbaarste foppen rond de havens van Hellevoetsluis. Gezien de overige vangsten mocht ik zeker niet klagen.

Ik sloot het seizoen dik tevreden af met 7 aanbeten en 4 leuke snoekbaarzen. Uiteraard stond alles op scherp voor mijn eerste zeebaarssessie in de Waterweg. Nadat mijn zoetwater kunstaas was vervangen door de het zoute gebeuren stond ik al te popelen om mijn eerste zeebaarsaanbeet te kunnen registreren. De (zee)watertemperatuur was inmiddels opgelopen dus was de kans op mijn eerste "BOEM" zondermeer aanwezig. Uiteraard wist ik ook wel dat je in principe de beste kans maakt zodra de watertemperatuur de 12 graadjes aantikt maar dat dit zeker niet altijd opgaat bleek o.a. op 4 april 2018 toen ik tijdens mijn eerste sessie maar liefst 14 beten aanbeten mocht noteren waarvan ik er 10 kon verzilveren.

Vorig jaar leek het ook allemaal super te gaan verlopen totdat we "geteisterd" werden door een aantal nachten met een vorstperiode waarbij de temperatuur zelfs daalde tot 10 graden onder nul en we de eerste zeebaarzen pas rond de 2e week van mei konden begroeten. Een ander belangrijk gegeven zijn het aantal lichturen gedurende februari en maart. Ik heb jaren geleden ooit een artikel gelezen van een aantal biologen die beweerden dan de trek van zeebaarzen werd geactiveerd door het aantal zon uren. Er is inmiddels best veel verandert. Zo is de gemiddelde zeewatertemperatuur de afgelopen jaren pakweg 2 graden gestegen waardoor vriend zeebaars steeds verder richting noorden trekt.

Zo worden er de laatste 5 jaar met grote regelmaat steeds meer mooie zeebaarzen gevangen rond de zuidelijke fjorden langs de Noorse kust. Kortom er is veel verandert. Maar goed afgelopen woensdag zag het weer er perfect uit en heb ik samen met een maatje ff een paar uurtjes staan smijten aan de Waterweg. Resultaat mijn eerste blank. Eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht maar het blijft altijd spannend om zo'n eerste aanbeet af te kunnen dwingen.

Ik ben er in ieder geval klaar voor! Wil ook jij je eerste zeebaars uit drillen maar heb je geen idee hoe deze spannende visserij precies werkt schrijf je dan nu in voor een van mijn leerzame zeebaarsworkshops. Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het te gebruiken materiaal. Ook het kunstaas kan tijdens zo'n cursus gratis gebruikt worden.

Zeebaars vissen is hot en spannend ik heb de laatste jaren heel veel blije deelnemers gezien die na een spannende dril hun eerste zeebaars ooit op de gevoelige plaat vast konden leggen. Kijk voor meer informatie even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net of op totalfishing.nl onder de rubriek "Zicht op zeebaars " ! Je kunt me uiteraard ook ff een mailtje sturen joopvis@caiway.nl bellen kan natuurlijk ook 0031(6) 2001 6129 ik hoop jullie snel te ontmoeten aan de waterkant met een gierende slip en een kromme hengel.

 

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop.

ANDEREN LAZEN OOK