Eindelijk is het gelukt; De “Three of one kinds” zijn gevangen.

Eindelijk is het gelukt; De “Three of one kinds” zijn gevangen.

Shimano Rapala Masters 2009 update door Willem Stolk

Vooraf was er al hoop dat het dit jaar wél zou gebeuren – en dat is ook uitgekomen. Het was prachtig weer vandaag (vrijdag), volop zon en een zwak windje. Iedereen was juist gebrand om snoekbaars te vangen omdat dit tijdens de trainingsdagen ook lukte.

Vandaag moest er worden gevist met een vooraf geslecteerd kunstaas pakket van Storm en Rapala. De Trigger X gel (waarin feromonen zitten) kon o.a. worden gebruikt om het kunstaas in te smeren. Twee koppels visten sterk en hebben zowel snoekbaars, baars als snoek gevangen. De toon is dus gezet, want het is dus mogelijk!


De winnaars van vorig jaar hebben vandaag als eerste de ‘Three of one kinds’ gevangen.

Morgen werken de weergoden wederom mee, want het wordt weer prachtig weer. Vannacht zal het net zoals gisteren licht vriezen. Morgen mag iedereen vrij vissen, dit betekent dat alles is toegestaan qua kunstaas gebruik. De sfeer is super en ook het verblijf in voormalig Oost Duitsland is een ervaring op zich.

Shimano heeft voor dit eerste lustrum een tent neer laten zetten dat meteen is omgedoopt tot “Shimano Base Camp”. Elke avond komt men hier bij elkaar om gezellig te kletsen en de strategieën voor de volgende dag te bepalen.


Vandaag geen grote snoeken, maar wie weet wat morgen brengt…