Eindelijk goud voor Giani de Voogd

Eindelijk goud voor Giani de Voogd 

Door Guido Vinck

Na twee tweede plaatsen op het kampioenschap van België in 2014 en 2015 reservoirvissen voor de jeugd is CCF-lid en G.Loomis-youngster Giani Devooght eindelijk kampioen van België 2016 geworden.

Een zonovergoten Brouk Lake in Zétrud-Lumay maakte het de veertien- tot achttienjarigen niet gemakkelijk, het was voortdurend aanpassen aan de omstandigheden. Dan was droog met Hawthorns, of nimfen met Diawl Bachs, de bung af-en-toe en een subtiel streamertje op het juiste moment.


Mooi podium, twee 14-jarigen en één 15-jarige gaven de 18-jarigen het nakijken.

Dit laatste was het ‘geheime’ wapen dat mentor Guido Vinck uit zijn toverhoed toverde. De gouden zet, vooral ’s namiddags was een andere lijnkeuze van primordiaal belang, Giani was niet meer te houden. Hij viste een beresterke wedstrijd, kon zijn zenuwen bedwingen en finishte met lengtes vooruit. Wanneer je drie van de vier manches wint met een totaalaantal plaatspunten van slechts zes en nummer twee er 24 achter zijn naam heeft staan…


Tien minuten voor het eindsignaal komt de vis voor de overwinning binnen, nagelbijtend…


De ontlading was natuurlijk groot.

Giani was helemaal leeggevist (en zo hoort het ook) en zat bij het naar huis rijden rustig liedjes te neuriën achteraan in de auto. Opmerkelijke ontlading van een vijftienjarige, horen we dankzij hem ooit nog eens de Brabançonne galmen op het WK? Rustig blijven en verder keihard werken, de weg is nog lang, maar de cruise controle is ingezet. Kijk hier voor de volledige uitslag.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -