image description

Einde seizoen 21/22.

Door Berthil Bos.

Het is weer zover, we gaan in de parkeerstand wat betreft het roofvissen in Nederland. Dat parkeren van de hengels is voor sommigen maar voor korte tijd, want het buitenland lonkt of het vissen op andere vissoorten komen aan bod.

Voor degene die naar het buitenland gaan is de voorbereiding al een avontuur op zich en het bevissen van andere vissoorten kan je veel plezier en op goede ideeën brengen, die je kan gebruiken voor het roofvissen. Ikzelf heb niet zo’n moeite met het gesloten seizoen en benut deze om nieuwe plannen te maken en mijn spulletjes tiptop in orde te maken. Ook het verkennen van nieuwe stekken hoort hierbij en voor je het weet is het alweer de laatste zaterdag in mei. Ik hoop dat het komende seizoen er voor mij anders uit gaat zien dan het afgelopen seizoen. Door de Coronacrisis ging het zakelijk niet zo bijzonder goed en hierdoor was de motivatie om de vissen ook vaak ver te zoeken. Dat motivatie een belangrijk ingrediënt is bij het vissen is mij wel duidelijk geworden.



Dat geldt ook voor het door mij en Totalfishing.nl te organiseren Fishing Workshop XXL. Ook hier gooide Corona roet in het eten en moesten we deze happening cancelen. Na even in de put hebben gezeten, is er besloten om deze workshop samen met een aantal fantastische partners opnieuw te organiseren. De eerste editie zal over het vissen met streamers gaan.



Alle facetten van deze geweldige manier van vissen komen aan bod. Specialisten op het gebied van vliegvissen en binden van streamers en specialisten in het maken en presenteren van spinfly’s zullen tijdens deze workshop alle geheimen en tips aan jullie verklappen. Gelukkig is de motivatie weer terug en heb ik zin in het komende seizoen en ik hoop jullie ook.

ANDEREN LAZEN OOK