Eerste stekkenverkenningstocht groot succes

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland 

Eerste stekkenverkenningstocht groot succes 

Op zaterdag 17 januari vond de allereerste stekkenverkenningstocht ‘zeevissen’ plaats. Deze werd georganiseerd door Sportvisserij Zuidwest Nederland en rederij Spido.

De dag begon met een warm ontvangst aan boord van het schip de Marco Polo. Enthousiaste sportvissers werden ontvangen door de bemanning van de Spido en Ed Stoop. Na een kopje koffie vertrok het schip om 10.30 uur richting de Tweede Maasvlakte.



Arthur van Tienen begon met een aantal leuke verhalen over zijn ervaring als bondscoach van het Nederlandse herenteam kustvissen. Ed Stoop, bekend van VisTV, nam tussendoor ook de microfoon en kwam met allerlei leuke anekdotes en tips over diverse visstekken.

Rond 11.30 uur konden de gasten in de achtersalon van het schip kijken bij een demonstratie visfileren van Spido kok Lennart van Leeuwen en men kon een kijkje nemen bij de stand van hengelsportwinkelier Wout van Leeuwen die met allerlei hengelsportmaterialen aanwezig was. In de voorsalon konden de gasten luisteren naar Bram Bokkers die een leuke presentatie gaf met diverse tips voor visfotografie.

Rond 12.30 werd het lunchbuffet geopend en kon iedereen genieten van een stampotbuffet. Na de lunch was het schip inmiddels aangekomen in het Maasvlakte gebied waar Ed Stoop en Arthur van Tienen de interessante visstekken lieten zien. De dag werd afgesloten met een korte presentatie van Marcel Schouten en Carl Greve over het vangen van zeebaars.

Het laatste uurtje werd er een bittergarnituur geserveerd en konden de gasten nog gezellig bijpraten over de dag en op de foto met Ed Stoop. Bij het ontschepen kregen de gasten nog een leuke goodiebag mee van Sportvisserij Zuidwest Nederland en konden ze tevreden en voldaan van boord.

Ook RTV Rijnmond was aan boord om verslag te doen van deze unieke stekkenverkenningstocht. Het verslagje was te zien op het nieuws van 18 januari. Bekijk hieronder vanaf minuut 5.13 het fragment terug om een indruk te krijgen van de sfeer tijdens de stekkenverkenningstocht.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -